TARRAGONA 21

La fàbrica de Silvalac als Pallaresos. Foto: Google Maps

Diversos veïns dels Pallaresos han denunciat aquest dimarts a tarragona21 un presumpte cas de vessaments de productes no autoritzats, que podrien haver-se iniciat divendres passat, procedents de l’empresa Silvalac. Situada a cavall d’aquest terme, on hi té una zona administrativa, i de la Secuita, on es troba la planta, aquesta companyia és una de les més importants de l’Estat en el sector dels envasos i l’embalatge industrial. Les queixes dels residents tant al 112 com als agents rurals han fet que agents d’aquest cos es mobilitzessin durant el dia d’avui. Una patrulla s’ha desplaçat a la zona i ha parlat amb el cap d’explotació de l’empresa, que els hauria manifestat com a causa unes aigües pluvials estancades podrides per la calor.

Imatges del suposat vessament proporcionades pels veïns. Fotos: Cedides

Des del cos s’han considerat plausibles les explicacions. Tanmateix, i de cara a garantir la salut pública, aquest dimecres tornaran per recollir mostres i procedir-ne a la seva anàlisi de cara a oficialitzar-ne els resultats.

L’empresa ha estat objecte de reiterades queixes per part del veïnat i d’alguns grups ecologistes. De fet, arran d’aquestes denúncies la Generalitat va instar a la companyia l’any 2017 a revisar els seus processos de fabricació en detectar partícules potencialment cancerígenes sobre la població.

Redacció