.

Els veïns de la Part Alta estudien una mesura contra els joves que els hi pixen els portals i parets

Els veïns de la Part Alta estudien una mesura contra els joves que els hi pixen els portals i parets

‘Aigua va!’ Amb aquest crit s’altera antigament quan algú anava a llençar per la finestra una galleda d’orina i altres restes escatològiques quan a les cases no hi havia sistema de desaigües. Ara, alguns veïns de la Part Alta es plantegen tornar-ho a fer tot i que sense avisar i no per necessitat, sinó com a càstig o venjança contra aquells que per a les properes festes de Santa Tecla es pixin als seus portals o a les parets dels edificis.

Acabades les festes de Sant Magí, i amb un balanç veïnal negatiu, els residents de la Part Alta, cansats d’una situació que no millora, estudien dur a terme aquesta singular mesura. “Tu et pixes al meu portal? Jo em pixo a sobre teu. Si tu deixes la teva orina a casa meva, tu t’emportes la meva”. Així de clar ho ha plasmat a Tarragona21 Jordi Ferré, president de l’Associació de Veïns La Catedral, qui es mostra indignat un cop finalitzades les festes de Sant Magí aquests dies.

Explica que respecte anys anteriors la situació no millora sinó que “cada cop pitjor, és bestial i ja estem atemorits de cara a Santa Tecla”. Ferré denuncia que “estem cansats de veure joves, menors d’edat borratxos de mala manera fent ‘botellón’ a indrets com la Plaça dels Natzarens i com es passen marihuana i altres coses, es pixen i caguen al carrer, embruten, donen patades als portals…” i es mostra preocupat ja que “creix el nerviosisme i algun dia pasarà que baixarà un veí molest a reganyar i es donaran situacions que no volem ni imaginar…”.

Imatge dels banys portatils. Foto: elmiradortgn.blogspot.com

Imatge dels banys portatils. Foto: elmiradortgn.blogspot.com

Segons explica Ferré, “els joves utilitzen les places, carrers i carrerons més secundaris o on no s’hi fan les festes com a lloc de pas i per orinar, beure i altres coses”, i precisament “són després els que menys neteja i atenció reben”. D’aquesta manera també critica la falta de neteja que provoca “unes ferums i una pudor sumada al soroll, insuportable per al veïnat que a l’estiu dorm amb la finestra oberta”. Diu que “hi ha molts que no utilitzen els banys públics dels carrers perquè hi ha moltes cues o perquè fan fàstic i tot i així aquests també generen pudor”.

Segons apunta, “gairebé només netegen els carrers centrals i més transitats com el carrer Cavallers, Major, Pla de la Seu i de les Cols, les Places del Rei, Font i Fòrum…” però la brutícia va més enllà i els turistes també van pels carrerons, on també viuen veïns” lamenta. Ferré comenta també que no hi ha cap tipus de presència policial ni de seguretat, i “si truques a la Guàrdia Urbana o no apareixen o et diuen que són festes”.

És per tota aquesta situació que el president veïnal comenta que de cara a les festes de Santa Tecla es plantegen preparar galledes amb l’orina dels veïns per tal de llençar-la per la finestra a sobre d’aquells joves que observin que s’estiguin orinant als seus portals o parets dels edificis. “D’aquesta manera els amics i ells mateixos s’ho pensaran dos cops la propera vegada i sinó almenys no marxaran impunes, si ens deixen els seus pixums, ells s’emportaran els nostres” conclou fermament.

-Adrià Recasens-