.

Foto del Mundial de Ciclisme per a Policies

Aquest diumenge finalitzaven els Campionats del Món de Ciclisme per a Policies celebrats del divendres 20 al diumenge 22 d’aquest mes de setembre a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, en les modalitats de contrarellotge individual, ruta i BTT, amb la participació de corredors holandesos, lituans, belgues, francesos, portuguesos i espanyols.

Divendres, es va disputar la prova de contrarellotge individual en un recorregut de 12 km amb sortida i arribada a l’Hospitalet de l’Infant. Un traçat selectiu entre l’avinguda Via Augusta i l’antiga N-340, on els corredors ascendien en dues ocasions el port de Balaguer i la resta de recorregut transcorria per un traçat planer i amb zona de descens, la qual cosa el feia apte per a rodadors i escaladors.

Van finalitzar la prova 60 dels 74 inscrits, una classificació general en què van ser les dècimes de segon les que van diferenciar als tres primers. El millor temps el va registrar el corredor holandès Glenn Edelenbos amb 0’16.21; la segona plaça era per al corredor de la Guàrdia Urbana de Barcelona Albert Jiménez, a tan sols 37 dècimes; mentre que a la tercera era per a Dani Rubio, a 47 dècimes del corredor holandès. Els primers llocs del medaller en aquesta prova i en les seves diferents categories van ser per a Holanda en les categories B i fèmines, mentre que la resta va ser per a Espanya.

La segona jornada d’aquests Mundials era per a la prova de ruta, disputada dissabte en un circuit de 34 km amb dues voltes per a corredors inferiors a categoria màster 50 i fèmines. La resta de participants van realitzar tres voltes amb un total de 102 km.

Els corredors prenien la sortida a les 4 de la tarda en direcció a Miami Platja, Mont-roig del Camp i l’Hospitalet de l’Infant, on estava situada la línia d’arribada. Un circuit de carretera en què a cada volta es passava per l’arribada on un bon nombre d’espectadors van estar animant cada pas dels participants. La cursa va ser molt ràpida des de l’inici, es va fraccionar amb un grup de quatre corredors que van protagonitzar l’escapada de la jornada, amb Iñaqui Díaz (Ertzaintza), Javier González (Marbella), Raúl Castelló (CEME) i Luís Miguel Torreblanca, que van aconseguir una diferència en els primers quilòmetres d’1 minut sobre el grup principal, en el qual, posteriorment, sortiria a la recerca de la neutralització de l’escapada en solitari l’ex-corredor professional Javier Chacón Quesada, que arribava al grup de quatre escapats.

La cursa va discórrer entre els quatre primers i un gran grup que veia com la diferència s’incrementava fins arribar als dos minuts trenta segons. En els últims quilòmetres de la prova, es va produir la fugida al capdavant de carrera en solitari de Javier Chacón, que va aconseguir el seu objectiu d’arribar en solitari a la meta. La classificació general va ser encapçalada per Javier Chacón, amb un temps de 2h 30 m 20 segons; la segona plaça va ser per Luís Miguel Torreblanca a 5 segons; i el tercer va ser Francisco Javier González també amb el mateix temps; mentre que la quarta i cinquena posició eren per a Raúl Castelló i Iñaki Deu. El  grup principal ho feia finalment a 2,38 minuts.

La tercera jornada i última canviava d’escenari, sent Vandellòs la població protagonista de la prova de BTT. Un circuit de 8 km amb una dificultat mitjana, amb zones de ciment i majoritàriament pistes amb constants pujades i baixades. Els passos pels carrers de Vandellòs van aconseguir fer partícips de l’esdeveniment als habitants del poble.

Quatre eren les voltes que devien completar els corredors de les categories de menys màster 50 i fèmines; la resta de corredors, dues voltes. Des de l’inici de la cursa, encapçalada per Israel Núñez (CEME) el corredor de Martorell, excorredor professional, vencedor de la Titan Dessert, Campionat del Món. Núñez va imposar un fort ritme i va provocar que un grup de quatre corredors rodés en solitari des del quilòmetre 3 de carrera. Uns companys de fuga que partien com a favorits de la prova eren Pedro Fco. Antolín, Alberto Delgado i Javier Chacón, exciclista professional i guanyador de la general del dia anterior en ruta. Aquests quatre corredors marcarien les diferències en temps sobre la resta de corredors. Transcorria la meitat de carrera quan es va produir l’escapada d’Antolín i d’Israel Núñez. En els últims dos quilòmetres, Antolín iniciava la seva escapada en solitari i va arribar a la meta en primera posició. La segona plaça va ser per Israel Núñez, la tercera posició per a Alberto Delgado, mentre la quarta era per a Javier Chacón que va pagar l’esforç del dia anterior.

El medaller d’aquests campionats queda encapçalat per Espanya, Holanda, Lituània i França.