.

.

TOTS 21

Entre els 47 establiments hostalers participants, es va sortejar un pack experiència i el guanyador va ser el bar Marc Café de l’Hospitalet de l’Infant. El tècnic de Gerència a Catalunya d’Ecovidrio, Ivan Costa; i la regidora de Medi Ambient, Celia Ruiz, van lliurar-li el premi.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han aconseguit reciclar en aquest municipi 96 tones de vidre durant l’estiu, un 6% més que en el mateix període de l’any anterior.

Aquest és el resultat de la campanya ‘Toma nota, recicla vidrio’ d’Ecovidrio, un pla integral per incrementar el reciclatge d’aquests residus en els establiments hostalers de la costa mediterrània que es va posar en marxa aquest estiu al municipi. En aquesta edició, un total de 47 establiments hostalers de la línia de costa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han col·laborat amb Ecovidrio, una dada important tenint en compte la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús. A més, l’època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l’any.

Els resultats obtinguts s’han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers de la línia de costa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i a la dotació de mitjans per part de Ecovidrio. Amb l’objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, l’entitat va instal·lar 13 contenidors adaptats a l’hostaleria i va lliurar 35 cubells especials als professionals hostalers. A més, per mobilitzar els professionals del sector, l’entitat van fer un total de gairebé 140 visites a establiments. L’empresa pública comarcal Secomsa, per la seva banda, va  ampliar la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l’augment de l’activitat en hostaleria.

Per agrair als establiments hostalers del municipi la seva participació en la campanya, Ecovidrio va sortejar entre ells un pack experiència. El guanyador del sorteig va ser el bar Marc Café. El seu propietari ha rebut recentment el premi de mans del tècnic de Gerència a Catalunya d’Ecovidrio, Ivan Costa; i de la regidora de Medi Ambient de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Celia Ruiz.

Dades de reciclatge de vidre a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant van reciclar un total de 215.191 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 34,2 kg. Respecte a la taxa de contenidors, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant se situa amb una mitjana  de100 habitants per contenidor, i compta en l’actualitat amb un total de 63 contenidors per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

‘Toma nota, recicla vidrio’: una iniciativa per l’hostaleria sostenible

La campanya ha comptat amb la col·laboració de 92 consistoris de municipis costaners de tot el país i més de 10.600 establiments hostalers. Gràcies al seu compromís, la iniciativa ‘toma nota, recicla vidrio’ ha aconseguit reciclar en total més de 39.000 tones d’envasos de vidre que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació més de 6.000 cotxes durant un any.

Els establiments hostalers més compromesos han resultat guanyadors d’una classe magistral impartida per Quique Dacosta al seu restaurant tres estrelles Michelin Quique Dacosta Restaurant, a Dénia.

Així mateix, tots els establiments hostalers que han participat en la campanya poden consultar a través de la pàgina web www.tomanotareciclavidrio.es si han resultat guardonats en la iniciativa amb packs experiència, entre altres premis.