.

.

TOTS 21

El Mercat de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant. Foto: reusdigital

L’acte oficial de l’encesa dels llums de Nadal tindrà lloc el proper dijous 5 de desembre: a les 17.30 h, a la Plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs; i a les 18.30 h, a la Plaça Catalunya de l’Hospitalet de l’Infant. A les dues places s’hi presentarà la campanya comercial «Per Nadal, fer poble té premi» i s’hi oferirà una xocolatada popular. A Vandellòs, a més, hi actuarà el grup d’acordionistes de l’Escola Municipal de Música (Catukra) i haurà minidisco; i a l’Hospitalet de l’Infant hi haurà l’actuació de la banda juvenil de l’Escola Municipal de Música i la presentació del mapping de Nadal a la façana de l’Hospital del Coll de Balaguer.

Amb aquest acte organitzat per l’Ajuntament, a càrrec de l’alcalde, Alfons Garcia; de la regidora de Comerç i Turisme, María José Gómez; i de la presidenta de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors (ACHV), Immaculada Morera, es donarà també el tret de sortida al programa d’activitats previst per les festes nadalenques al municipi.

Per dinamitzar el comerç local i premiar la fidelitat dels clients, les regidories de Turisme i Comerç han posat en marxa la campanya «Per Nadal, fer poble té premi». Del 5 de desembre al 5 de gener, les persones que realitzin compres als establiments comercials del municipi o consumeixin als bars i restaurants locals, per un import de 10 euros com a mínim, podran bescanviar els tiquets per vals per a diverses activitats organitzades per l’Ajuntament per aquestes dates. Queden excloses d’aquesta promoció les compres fetes a les grans superfícies comercials.

Els premis de la campanya consisteixen en viatges a les atraccions infantils que hi haurà instal·lades (els cavallets i el trenet nadalenc), tiquets per fer-se una fotografia al Photocall de Nadal i entrades per a les sessions de cinema locals, per al Parc de Nadal de l’Hospitalet de l’Infant, per a la gimcana familiar i per a les visites guiades a l’Hospital del Coll de Balaguer.

A més d’aquesta campanya, l’Ajuntament s’ha ocupat de la decoració dels comerços, amb la col·laboració dels dos centres de dia; i ha organitzat el Mercat de Nadal per als dies 13 i 14 de desembre. En aquest Mercat, que estarà ubicat a la Plaça Catalunya i al carrer Jaume Castellví de l’Hospitalet de l’Infant, hi haurà un total de 23 parades locals. L’horari d’obertura serà: divendres, de 16 a 20 h; i dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h. Els visitants del Mercat, a més de les parades, s’hi trobaran diverses activitats, adreçades especialment als infants.