.

.

TOTS 21

Imatge d’estands a la diada de Sat Jordi a Tarragona. Foto: Tarragona21

Com ja és habitual, els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona fa una crida als lectors i lectores que estiguin interessats a participar en les lectures que s’organitzen cada any per Sant Jordi en el marc de l’activitat “La veu em frisa”. L’objectiu: acostar aquesta festa a les persones que es troben en situacions que no els permeten celebrar-la al carrer, perquè són en hospitals, residències de gent gran, etc.

Es tracta de llegir una selecció de textos elaborada per la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes i Òmnium Cultural, que es facilitarà amb antelació als lectors. Són textos breus, com ara faules, algun poema, etc. A l’inici de l’acte es fa una presentació i després es van introduint les diferents lectures.

Enguany Sant Jordi cau en diumenge i per aquest motiu hi haurà força actes que es faran en altres dies al voltant d’aquesta data. Com és natural, l’objectiu és fer lectures a tots els centres i, alhora, que els lectors s’hagin de desplaçar al mínim.

Per això prevaldran les necessitats d’organització a l’hora d’assignar els centres i pel mateix motiu és important que, si algú no té disponibilitat per desplaçar-se o es troba en qualsevol situació que pugui limitar la seva col·laboració, ho faci saber en el moment de comunicar la seva participació i es tindrà en compte.

Les persones voluntàries poden expressar les seves preferències i es mirarà d’encaixar al màxim l’oferta i la demanda, amb el criteri bàsic de la proximitat geogràfica. Però no es pot garantir, d’entrada, que els lectors puguin triar el centre on els agradaria més anar a llegir.

Per formar part de la llista de lectors, cal adreçar-se al Departament de Cultura (977 251 483) i demanar per Assumpta Tomàs, o enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça atomasc@gencat.cat abans del dia 4 d’abril. El dia 7 d’abril, les persones que s’hagin ofert per llegir rebran la confirmació del lloc i l’horari que els ha correspost, a més del dossier amb els textos.

Llocs on es realitzaran les lectures

Dijous 20 d’abril de 2017

Residència Santa Tecla Llevant (10.30 h) ; Centre Sociosanitari Ciutat de Reus (11 h) ; Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Centre de dia) (11 h) ; Residència Mare de Déu de la Mercè de Tarragona (11.30 h) ; Residència Santa Tecla Ponent (12 h) ; Policlínica Comarcal del Vendrell (16 h) ; Residència Cambrils Suite (16 h).

Divendres 21 d’abril de 2017

Residència i Centre de dia per a gent gran de Reus (11 h) ; Hospital Sociosanitari Francolí de Tarragona (11 h) ; Residència l’Onada de Tarragona (11 h ) ; Residència de Vila-seca (11 h) ; Pius Hospital de Valls (Sociosanitari) (12 h) ; Centre Sociosanitari i Residència Assistida Salou (16 h) ; Residència Les Alzines de Tarragona (16.30 h) ; Residència Les Vinyes de Falset (16.30 h) ; Residència La Muntanyeta del Vendrell (17 h).