.

.

TOTS 21

La Universitat Rovira i Virgili destinarà cinc milions d’euros per concedir 58 ajuts postdoctorals. Foto: Cedida

La Universitat Rovira i Virgili destinarà cinc milions d’euros per concedir 58 ajuts postdoctorals, que provenen d’una subvenció directa per a les universitats públiques del Ministeri d’Universitats gràcies a la Unió Europea i els fons NextGenerationEU, dins del marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència. El termini per presentar candidatures a totes les modalitats s’ha obert aquest dilluns i finalitza el 15 de setembre.

Una part d’aquests ajuts seran per al programa d’atracció de talent internacional María Zambrano. Aquesta convocatòria està adreçada a personal docent i investigador amb una trajectòria postdoctoral d’un mínim de dos anys en universitats o centres de recerca de fora de l’Estat espanyol, que sigui diferent del de la defensa de la tesi doctoral. Els 17 contractes que s’ofereixen en aquesta modalitat podran tenir una durada de dos anys i les persones seleccionades rebran un salari aproximat de 36.100 euros bruts anuals.

També es poden presentar candidatures a la modalitat Margarita Salas per a la formació del col·lectiu jove doctor —que faci un màxim de dos anys que ha defensat la tesi doctoral. A aquest programa es destinarà la meitat del finançament rebut —uns 2,5 milions d’euros. Els ajuts ofereixen a les persones candidates estades de formació en una universitat pública de l’Estat espanyol o bé en universitats i centres de recerca estrangers —que sigui diferents d’aquell en què es va obtenir el doctorat. Els 32 contractes previstos en aquesta modalitat tindran una durada de dos anys i un salari aproximat de 31.600 euros bruts anuals per a qui sol·liciti fer l’estada a l’estranger i 25.300 euros bruts anuals per a qui la faci a l’Estat espanyol.

Pel que fa als ajuts per a la requalificació i del professorat universitari, s’ofereixen 9 ajuts per fer estades de formació en una universitat o centre de recerca, preferiblement a l’estranger. La durada del contracte és d’un any. Les persones que sol·licitin l’ajut no han de superar els deu anys de servei en les seves figures. Els ajuts previstos en aquesta modalitat seran equivalents al sou actual de les persones que els sol·licitin més una prima addicional de mobilitat del 20% del seu salari brut.

En totes tres modalitats hi haurà un pagament únic de com a màxim 3.500 euros —en funció de l’origen o el destí triats— en concepte de despeses de trasllat.