.

.

TOTS 21

La data límit per a poder executar la neteja és el 20 de juny. Foto. Ajuntament

Ara que s’acosta l’estiu, cal vigilar amb la vegetació abundant descontrolada, les basses i els focus d’aigua estancada. És per això que, un any més, l’Ajuntament del Morell, des de la regidoria d’Urbanisme, engega la campanya “Si tens un solar, que estigui net!”, amb la qual insta les persones propietàries de solars i terrenys a netejar aquests espais per tal de mantenir un municipi net i lliure de riscos. Tant la vegetació com l’aigua estancada poden ser focus de proliferació d’insectes i rosegadors i també propiciar l’aparició d’incendis descontrolats, uns perills que des del consistori es volen evitar de totes passades.

Prenent com a referència l’article 197 de la Llei d’Urbanisme consolidada del 2012, el consistori municipal recorda a la ciutadania del municipi que cal que faci un correcte manteniment i neteja dels solars i patis de la seva propietat abans del pròxim 20 de juny. Tota propietat (en qualsevol classe de sòl), a més de drets, porta inherents uns deures o obligacions bàsiques, essent aquest un dels més destacables.

En cas que no es duguin a terme les tasques de neteja i desbrossament dins del termini establert, es procedirà a dictar una ordre d’execució que pot comportar despeses per a la persona propietària. En aquest sentit, però, el consistori morellenc es mostra convençut que no caldrà arribar a aquest extrem i confia en la corresponsabilitat de tothom.

Redacció