TOTS 21

La competició es va dur a terme en una jornada marcada per la pluja, que va caure a primera hora i de forma intermitent fins a mig matí. Noemí Moreno i Francesc Guerra es van proclamar campions. Fotos: Ajuntament

Altafulla ha coronat aquest diumenge 6 de juny a Noemí Moreno i Francesc Guerra com a campions absoluts del Campionat de Catalunya de BTT en la modalitat olímpica XCO. La competició es va dur a terme en una jornada marcada per la pluja, que va caure a primera hora i de forma intermitent fins a mig matí. 

L’aigua va fer que els ciclistes haguessin d’adaptar-se a una superfície més lliscant de l’esperada. El sol, però, va acabar sortint, i els ciclistes de les darreres dues curses se’n van beneficiar. Un condicionant, el de la meteorologia, afegit a la duresa i exigència del circuit, com així ho van reconèixer els campions de la categoria Elit.

Els ciclistes no van ser els únics que van patir per la pluja. Des de l’organització, a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla i el Bike Park Costa Daurada, amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme, també van tenir els seus dubtes. Al final, “podem estar satisfets de com ha anat la jornada”, com va destacar el regidor d’Esport, Àlex Cañas, al mateix temps que va remarcar “l’ambient familiar i esportiu” que van aportar els esportistes i els acompanyants, a més del públic de casa, que va seguir entusiasmat les curses. I és que Altafulla va acollir el Campionat de Catalunya de BTT més multitudinari de la història amb uns 330 participants, una xifra motivada “per la pandèmia, que va fer que la gent tingués més ganes de participar-hi”, va assegurar l’edil d’Esports.

A més de Noemí Moreno i Francesc Guerra, Altafulla ha coronat a 12 campions més: Nerea Marfil i  Aleix Saumell s’han imposat en la categoria Sub23; Nicole Castillo i Nil Solà en Junior; Marta Cano i Carlos Gámez en Cadet; Marta Ballús i Víctor Pérez en Màster 30; Sandra Santanyes i Josep Enric Farriol en Màster 40; Joan Roig en Màster 50; i Josep Palomino en Màster 60.

Durant la jornada, només es va haver de lamentar la caiguda d’Oriol Domènech, que va ser traslladat a l’hospital per uns problemes al maluc. Per la resta, la competició va sortir de meravella, i des de l’Ajuntament i el Bike Park Costa Daurada deixen la porta oberta a acollir més esdeveniments d’aquestes característiques.

Redacció