.

.

TOTS 21

Un moment de la reunió que el vicerector d'Internacionalització, John Style, ha mantingut amb universitats russes i espanyoles

Un moment de la reunió que el vicerector d’Internacionalització, John Style, ha mantingut amb universitats russes i espanyoles

Moscou (Rússia) acull aquesta setmana el Fòrum Gaidar, la trobada més important de científics i polítics que es fa al país cada any i en la qual hi han participat representants de quatre universitats de l’Estat espanyol, entre les quals hi ha la URV. És en aquest context que s’ha concretat l’aliança entre les quatre universitats espanyoles (a més de la URV, la Universitat de València, la Universidad Carlos III i la Universidad de Oviedo) i les quatre universitats russes: la Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration (RANEPA), la National University of Science and Technology MISIS, la Russian Foreign Trade Academy i la Tomsk State University, de Rússia.

Aquest 2019 se signarà l’acord entre els rectors i rectores de les vuit universitats per començar la col·laboració, que permetrà oferir formació conjunta. Es treballarà, per exemple, en l’oferta de dobles titulacions de grau o màster, cursos d’estiu i a través del programa Study Abroad i cursos de formació continuada. També permetrà l’intercanvi de professorat i estudiants entre les universitats i l’elaboració de projectes conjunts de transferència de coneixement i desenvolupament de capacitats per concórrer a les convocatòries de la Unió Europea.

Durant la trobada que han mantingut els vicerrectors de les universitats en el marc del Fòrum Gaidar, el vicerector d’Internacionalització de la URV, John Style, ha presentat les línies d’activitat destacada de la URV i la política d’internacionalització. Per a Style, l’acord amb les universitats de Rússia obre la porta a la URV en aquesta àrea geogràfica i permetrà fer créixer la internacionalització a casa amb l’arribada d’estudiants russos.