.

.

TOTS 21

Un moment de la conferència inaugural. Foto: Cedida

Un moment de la conferència inaugural. Foto: Cedida

El cicle de xerrades-col·loqui titulat “Trencant mites sobre la (des)igualtat de gènere a l’Europa del segle XX” ha estat l’activitat que ha iniciat el curs de l’Antena del Coneixement de la URV que es va inaugurar oficialment el dimarts dia 24 d’octubre. Tot i amb això el cicle de conferències ha tingut lloc durant tot el mes d’octubre i han comptat amb quatre sessions que han abordat la qüestió de la desigualtat de gènere des de perspectives tan diverses com la violència, la pobresa i l’exclusió social, l’accés de les dones a les quotes de poder o els rols sexistes que marca la publicitat.

La xerrada que tancava aquest primer cicle de conferències tractava la violència de gènere i va anar a càrrec de Neus Oliveras, professora de dret públic i especialista en dret constitucional i europeu. L’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia, acompanyat de la regidora de Cultura i Patrimoni, Núria Ortiz, va inaugurar oficialment el curs acadèmic de l’Antena del Coneixement durant el decurs de l’acte.

L’Antena del Coneixement de la URV es va posar en marxa a l’abril del 2012 fruit de l’esforç realitzat per l’Ajuntament, amb una aposta decidida per apropar a la població la seva Universitat de referència i poder generar un major desenvolupament basat en el coneixement.