.

.

TOTS 21

Persones procedents del Marroc, el Senegal, l’Índia i el Pakistan han seguit aquest curs del Servei Local de Català de Cambrils en què ha col·laborat Immigració de l’Ajuntament.

Una vintena de persones, procedents del Marroc, el Senegal, l’Índia i el Pakistan, han acabat aquest dimecres un curs de nivell Inicial impartit pel Servei Local de Català de Cambrils (SLC) amb la col·laboració del Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament.

El nivell Inicial s’adreça a persones que no entenen el català i pretén que els alumnes sàpiguen aplicar les estructures lingüístiques més necessàries i el vocabulari més bàsic en situacions comunicatives senzilles relacionades amb l’entorn més immediat, perquè aquest apropament a les situacions reals facilita l’aprenentatge.

La majoria d’aquests alumnes han assolit els objectius de les sessions i podran incorporar-se al nivell B1 quan el  torni a organitzar.

Nou curs de nivell Inicial

D’altra banda, aquest dijous i divendres també s’estan fent les inscripcions per a una altre curs del nivell Inicial que començarà la setmana vinent, i que en aquest cas s’adreça a persones aturades amb pocs o nuls coneixements de català derivades per l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). Aquest segon curs és  fruit de la col·laboració iniciada l’any 2011 entre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i formen part del programa Aprèn.cat.

Des del Servei Local de Català de Cambrils i mitjançant el programa Aprèn.cat del Servei d’Ocupació de Catalunya,  en aquest municipi ja s’hi han dut a terme, fins ara, un total d’onze cursos intensius de 45 hores amb 230 inscripcions, als quals caldrà sumar el que es farà durant març i abril.

Les persones interessades a inscriure-s’hi es poden adreçar al l’Oficina de Treball de la Generalitat de Cambrils perquè, si és el cas, els facin el volant de derivació al SLC.

D’abril a juliol s’organitzaran, mitjançant aquest  mateix programa, quatre cursos més d’aquestes característiques a Reus, a la seu del Centre de Normalització Lingüística.