.

.

TOTS 21

Presentació de la Tardor literària a Tarragona. Foto: Cedida

Presentació de la Tardor literària a Tarragona. Foto: Cedida

La Tardor literària d’enguany ve marcada per una celebració molt determinada, en la qual se centra la programació. Enguany es compleixen 80 anys de la vinguda del poeta i dramaturg Federico García Lorca a Tarragona i aquest és un fet que de seguida que va sortir a la llum va despertar interès entre els admiradors de l’escriptor andalús. Ja l’any 2011 va aparèixer la publicació Lorca, la incògnita visita, de l’artista tarragoní Josep M. Rosselló.

A més de fer una segona edició del llibre, a càrrec de l’editorial Silva, el mateix artista, Josep M. Rosselló, ha impulsat un seguit d’actes, amb la complicitat de molts creadors i entitats, que han donat lloc a una programació molt destacada.

Així mateix la Tardor també acull una nova edició del passatge del Terror Literari, que organitza la companyia Boikot Teatre, enguany dedicat a la figura de Bram Stoker, el creador de Dràcula i que com sempre tindrà lloc al Pretori romà. També hi haurà un seguit de presentacions de llibres, de la que cal destacar la presentació del premi Tinet d’enguany, que serà retransmès en directe per la xarxa, el proper 11 de novembre, des de la llibreria de la Rambla. Per últim, també volem ressaltar l’acord amb la Biblioteca pública de Tarragona, amb el cicle de lectura dedicat al Premi Pin i Soler.

A part de la celebració lorquiana, hi ha una altra celebració que també voldríem remarcar. Aquest 18 d’octubre es compleixen 50 anys de l’aparició del llibre Oda nova a Tarragona i altres poemes, de Joan Antònio i Guàrdies. Amb aquesta efemèride encetarem un període de record a aquest autor tarragoní, que es clourà l’any 2016, quan es compliran 50 anys de la seva mort.

80è aniversari de la visita de Lorca a Tarragona

De la programació específica de la commemoració del 80è aniversari de la visita de Federico García Lorca a la ciutat, cal destacar l’exposició Òpera muda que es podrà veure al vestíbul del Teatre Tarragona, de Josep Maria Rosselló; així com la de Pedro Alba, una exposició-videocreació Lorca en la piel ubicada als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat.

Així mateix, entitats com la Reial Societat Arqueològica o Display, col·lectius Junkie Paython, també han organitzat mostres a l’entorn d’aquesta efemèride.

Entre les dues programacions, sumen 27 actes i 5 exposicions i hi han intervingut un total de 25 entitats, com a organitzadores, a les quals se’n sumen 9 com a col·laboradores. I una quarantena de creatius, artistes i escriptors, que han realizats creacions especialment per a aquests dos programes.

Consulta la programació

_CartellProgramaLorcats80