.

.

TOTS 21

Una imatge de la nova aplicació

Fibroline Senior és una adaptació per aplicació mòbil del tractament que una persona que pateix de fibromiàlgia o de dolor crònic seguiria, si assistís a un programa multidisciplinar presencial.

L’aplicació ha estat contrastada científicament i té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquests tipus de trastorns.

El tractament a través de l’aplicació té una durada de 90 dies i consta de 9 mòduls que s’activen a mesura que es van completant. L’aplicació s’ha concebut com un complement al tractament mèdic habitual i té com a objectiu proporcionar recursos als pacients per a afrontar millor el dolor i els desafiaments que suposa aquesta malaltia. Es tracta d’una aplicació per a l’ús del pacient que, en cas que hi hagués interès per part dels metges i dels usuaris, podrien estar connectats per fer-ne el seguiment.

L’aplicació, disponible per a dispositius Android, ha estat desenvolupada per Welltech Treatment Management System S.L., una empresa derivada spin-off de la URV que va sorgir del grup de recerca ALGOS d’estudi i tractament del dolor. L’empresa desenvolupa software d’assistència per a teràpies que faciliten el benestar físic i emocional de les persones que pateixen dolor.

Un dels socis fundadors de l’empresa, el catedràtic de la URV Jordi Miró, investigador ICREA-Acadèmia, ha destacat que l’objectiu principal de l’empresa “és que les noves fórmules de diagnòstic i tractament que els investigadors desenvolupen amb èxit arribin a les persones que les necessiten de la manera més ràpida i eficient”. Miró forma part de l’equip de l’empresa junt amb la doctora en psicologia Rocío de la Vega, l’enginyer informàtic Roman Roset i els dissenyadors José Manuel Hernández i Laura Hernández.

En la seva fase de desenvolupament, Fibroline, antecessora de l’aplicació actual i que consistia amb un tractament dirigit als joves amb fibromiàlgia, va ser guardonada amb l’accèsit en el VIII Premi Nacional de Fibromiàlgia 2012 de la Fundació FF-SER i amb el Premi Jove Talent IMPULSA 2014 durant les V Jornades en TIC i Salut de Girona. Aquesta aplicació ha estat validada per pacients que han posat a prova la seva usabilitat i viabilitat.