TOTS 21

Conjunt monumental de Centcelles. Foto: Cedida

Aquesta Setmana Santa el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ha preparat un grapat de propostes adreçades a tots els públics, on passareu una bona estona: visites, itineraris, visites teatralitzades, jocs interactius. Activitats amb totes les mesures sanitàries, reducció d’aforaments i a l’aire lliure.

Les activitats programades són les següents:

Visites guiades al Teatre

A partir d’aquest dijous 1 d’abril es reprenen les visites guiades al Teatre romà de Tarragona, i es reforça l’activitat per Setmana Santa, amb visites els dies 2, 3 i 4 d’abril, a les 18.00 h.

Les visites són gratuïtes, amb reserva prèvia a: www.mnat.cat/entrades

Aneu a conèixer el teatre romà i el seu entorn, i podreu recórrer la recreació de la càvea, que fa comprensible al visitant l’envergadura del monument en època romana.

Itineraris pel MNAT

Visita a les empremtes de Tàrraco, declarades Patrimoni Mundial, a través dels següents itineraris:

Divendres 2 d’Abril, a les 11.30 h: Itinerari Vida i mort a Tàrraco (Necròpolis Paleocristiana de Tarragona)

Diumenge 4 d’abril, a les 11.30 h:   Itinerari l’enigma de Centcelles (Conjunt monumental de Centcelles)

Venda d’entrades: www.mnat.cat/entrades

El dissabte 3 d’abril, tornen les Visites teatralitzades “Caius i Faustina us conviden a la seva vil·la”, en una doble sessió

La primera sessió està dirigida al públic familiar (de 16.30 a 17.30 h), i l’altra al públic general (18 a 19 h)

Veniu a conèixer la residència de la Faustina i el seu espòs Caius, duumvir de Tàrraco, en les proximitats d’aquesta gran ciutat romana. Ells mateixos seran els vostres amfitrions i us explicaran com és la seva vida en aquesta vil·la a la vora del mar.

Venda d’entrades: www.mnat.cat/entrades

No totes les propostes són dirigides. Si preferiu anar al vostre ritme, hi ha disponibles activitats autònomes sense guiatge, que poden o no ser presencials:

Activitat familiar autònoma, Qui som?

Endinsar-se en el món romà a través de la col·lecció del Museu d’una manera divertida i participativa.
Només cal un dispositiu electrònic, una tauleta o un mòbil i acostar-vos a l’exposició TARRACO/MNAT, al Tinglado 4.

Lloc: Exposició TÀRRACO/ MNAT (Tinglado 4, Port de Tarragona), tots els dies dins de l’horari del centre, activitat gratuïta amb l’entrada al Museu.

Reserva: www.mnat.cat/entrades

Audioguia Exposició TARRACO / MNAT

Us agradaria conèixer el passat de la ciutat de Tàrraco, des dels seus orígens fins a la seva decadència? Tot això és possible a través de l’audioguia de l’exposició TARRACO/MNAT, on a través de la figura de Faustina, ens endinsarem en el nostre passat romà, de manera amena i divertida.

Lloc: Exposició Tàrraco MNAT (Tinglado 4, Port de Tarragona), tots els dies dins de l’horari del centre, activitat gratuïta amb l’entrada al Museu.

Reserva: www.mnat.cat/entrades

També es pot escoltar en línia a: https://visitmuseum.gencat.cat/ca/tinglado-4/audioguia-extensio

Audioguia Necròpolis Paleocristiana

L’audioguia proposa al visitant un recorregut per les tres àrees diferenciades que componen el conjunt museístic: el centre d’Interpretació “El món de la mort”, on s’agrupen les peces més destacades trobades durant les excavacions, el jaciment arqueològic de la necròpolis i el Conjunt paleocristià del Francolí, ubicat al Centre comercial Parc Central, narrat a través de dos personatges, una arqueòloga i un visitant d’allò més curiosa, amb un discurs dinàmic, atractiu i accessible a totes les edats.

Lloc: Necròpolis Paleocristiana (Av. de Ramón y Cajal, 84), tots els dies dins de l’horari del centre, activitat gratuïta amb l’entrada al Museu

Reserva: www.mnat.cat/entrades

També es pot escoltar en línia a: https://visitmuseum.gencat.cat/ca/museu-i-necropolis-paleocristians/audioguia-extensio

Itinerari “Segueix els passos de Medusa”

Recorregut per l’exposició TARRACO/MNAT seguint les Meduses exposades, i acabar a la videocreació de l’artista Jordi Abelló.

Lloc: Exposició Tàrraco MNAT (Tinglado 4, Port de Tarragona), tots els dies dins de l’horari del centre, activitat gratuïta amb l’entrada al Museu.

Durada orientativa de l’activitat: 1h

Aforament limitat

Reserva: www.mnat.cat/entrades

Redacció