.

.

TOTS 21

A la imatge superior, els dos creixellencs autors de l’enginy, Andrés Alarcón i Jordi Golderos amb la directora del centre Belén Martínez. A la inferior, l’emotiu Ha sigut un moment quan l’Andrés i la seva mare s’han pogut abraçar per primera vegada en molt de temps. Fotos: Ajuntament

‘La finestra de les abraçades’ és l’invent casolà de dos creixellencs que fa possible abraçar a la persona estimada sense tenir contacte físic. La gènesi cal buscar-la en el moment en el qual la residència de gent gran L’Ermita de Creixell, de titularitat privada i amb places concertades, va pensar la possibilitat de poder construïr aquest enginyós artefacte per tal de poder abraçar als seus usuaris, complint amb totes les mesures de seguretat.

Dos veïns de la localitat, de manera altruista, s’han encarregat de convertir-lo en realitat. Ho van fer treient la idea de dos prototipus que van sortir a sengles programes de televisió, primer a ‘El Hormiguero’ amb unna versió molt senzilla i posteriorment a ‘Supervivientes’, en aquest cas ja més elaborada. L’Andrés Alarcón i el Jordi Golderos, no s’ho van pensar dues vegades quan van rebre la proposta de la gerent del centre, Belén Martínez i van tirar pel dret. Es dona el cas que, l’Andrés té la seva mare ingressada a la Residència L’Ermita i des de finals del passat mes de febrer que no l’ha pogut veure ni abraçar.

Per part de la residència L’Ermita s’ha proporcionat el material adequat; l’empresa Industrial Sedó de la Riera de Gaià ha proporcionat de manera altruista i gratuïta els plàstics adients i els dos creixellencs s’han encarregat de la resta.

Unes fustes, un plàstic transparent i unes mànigues també de plàstic enganxades a banda i banda i amb orificis situats a diferents alçades (una superior a l’altra) fan possible el miracle amb una mica de coordinació entre els que el fan servir.

«No et toques però sents veritablement l’abraçada. Avui ho estrenarem amb la mare de l’Andrés i també entre els treballadors de la casa. A partir de demà serà el torn dels familiars dels residents, als quals ja els anem convocant amb cita prèvia. Creiem que La Finestra de les Abraçades tindrà molt molt bona acollida «, explica Belén Martínez, la directora d’aquest centre de gent gran a Creixell.