.

.

TOTS 21

Pla general d’agents de la Guàrdia Civil i d’un home escapolit de la justícia, en una operació policial a Miami Platja on s’ha localitzat una plantació de marihuana. Imatge cedida per la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Mont-roig del Camp han localitzat aquest dijous en un xalet ocupat de Miami Platja un home escapolit de la justícia des del juliol de l’any passat, quan no va tornar a la presó després d’un permís. L’home tenia vigent una ordre de detenció i ingrés a presó per part d’un jutjat de Lleida i una ordre de detenció europea i internacional emesa per l’Audiència de Tarragona per un homicidi frustrat comès el 2013. Arran d’una informació anònima, el cos policial va poder confirmar que a dins de la casa hi havia una plantació de marihuana i aquest dijous ha explotat l’operatiu amb el suport d’equips d’elit. En el moment de la detenció, els agents han trobat una escopeta preparada per ser utilitzada.

La investigació va començar al febrer quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement, mitjançant informacions anònimes, que un habitatge de Miami Platja podia amagar una plantació de marihuana.

A més, la Policia Local tenia informació sobre l’ocupant de l’immoble atès que hi havia acudit en algunes ocasions amb motiu de “reiterats comportaments incívics”.

La investigació sobre els ocupants va concloure que la parella no treballava, no socialitzava amb ningú i es passava la major part del temps dins de casa.

Durant la investigació es va poder descobrir que aquesta persona l’any 2013 va participar en un homicidi frustrat, quan va intentar matar a trets una persona a Reus, i per això el van condemnar a 6 anys de presó.

L’habitatge era propietat d’una entitat bancària i la parella l’havia ocupat il·legalment l’any 2020. El xalet, de tipus individual, comptava amb mesures de seguretat actives i passives_ reixes, càmeres de vídeo i dos gossos de presa.

Aquest dijous al matí forces d’elit de la Guàrdia Civil han assaltat l’habitatge i han sorprès un dels ocupants amb una escopeta de canons retallats, municionada i preparada per disparar, per la qual cosa l’han arrestat.

L’home, de 36 anys, i la dona, de 32, tots dos de nacionalitat espanyola, els han detingut pels suposats delictes de tinença il·lícita d’armes, tràfic de drogues, usurpació d’habitatge i defraudació de fluid elèctric.

ACN