.

Una 'sirena', col·laborant en la neteja

Una quarantena de persones han participat aquest dissabte a la jornada de neteja de la platja del Miracle organitzada per Mare Terra Fundació Mediterrània. Es tracta d’una activitat molt arrelada a Tarragona, ja que fa 23 anys que es duu a terme. Aquest és el segon any consecutiu en què la jornada se celebra al Miracle.

A les 10 hores del matí s’ha instal·lat la carpa de l’entitat i els voluntaris s’han dividit. Alguns s’han dedicat a recollir brutícia de la sorra i les roques mentre alguns bussos netejaven el fons marí.

Un altre moment de la jornada de neteja

Alguns voluntaris també han caminat entre els banyistes fent una enquesta sobre els seus hàbits i usos a la platja. Com sol succeir cada any, en veure el treball que estaven fent els col·laboradors, alguns banyistes han volgut donar un cop de mà i s’han posat a cooperar en les tasques de neteja.

La gran sorpresa de la jornada ha estat l’aparició de tres ‘sirenes’ i un ‘tritó’ que, ‘enviats’ per Neptú, han entregat un missatge recollit i llegit pel president de Mare Terra Fundació Mediterrània, Ángel Juárez.

El col·laboradors, amb el material rescatat

En aquest escrit, aquests éssers mitològics han demanat a la humanitat que siguin més responsables i ajudin a mantenir més net el litoral. L’aparició de les sirenes i el tritó ha estat un espectacle i han generat una gran expectació, ja que han estat molts (especialment els més petits) els que no s’ho han volgut perdre i han entrat a l’aigua per veure-les de ben a prop.

Ángel Juárez ha declarat que “un any més, molta gent ha volgut col·laborar i estem molt satisfets”. Així mateix, ha explicat que “portem 23 anys consecutius fent aquesta acció i l’any que ve repetirem, perquè encara tenim feina a fer. Val a dir, però, que ja no hi ha tants residus com fa uns anys, quan havíem arribat a trobar bicicletes o rentadores”.

Finalment, Juárez ha manifestat que “l’important és que la societat prengui consciència que la platja no és una piscina, sinó tot un ecosistema amb molta vida que nosaltres hem de respectar”.