.

.

TOTS 21

El cel fosc de Prades ha permès que l’Aleix Roig @astrocatinfo (Twitter i Instagram), astrofotògraf i guia astronòmic del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, fotografiés amb gran nivell de detall la Nebulosa de la Trompa de l’Elefant (IC 1396). La imatge l’ha capturat des del seu observatori instal·lat a la vila vermella. Podeu veure’n els resultats a www.astrocat.info

La imatge en qüestió es va publicar el 4 d’agost i en pocs dies va generar gran expectació al seu compte d’Instagram @astrocatinfo superant ràpidament el milió de visualitzacions. La imatge mostrava una comparativa de la mateixa nebulosa, IC 1396, fotografiada, per l’Aleix Roig l’any 2016 i aquest mateix estiu del 2021. A la imatge es pot apreciar la gran diferència de detalls capturats gràcies a la millora de l’equip, els coneixements i les tècniques de processat de les imatges.

Segons es recull al web del Parc Astronòmic, l’Aleix es mostrava “sorprès molt la gran expectació que ha generat aquesta imatge. Tan sols volia compartir com és d’important l’esforç i el treball continuat per tal d’obtenir bons resultats en astrofotografia. Aquest exercici té com a objectiu motivar als nouvinguts a adquirir les seves pròpies imatges, des dels seus observatori casolans o les seves destinacions preferides de viatges astrofotogràfics”.

La imatge s’està oferint ara mateix en una subhasta de NFT’s que mitjançant tecnologia Blockchain permetrà vendre aquest obra única a un valor encara per determinar, però que podria superar el valor de 100.000€ prenent de referència altres obres digitals que s’estan subhastant en aquest moment.

Redacció