TARRAGONA 21

Hélène Valenzuela, Directora General de OUIGO España y Alain Krakovitch, Director General de Voyages SNCF.

La filial espanyola del gegant francès SNCF, OUIGO, operarà a partir del 15 de març de l’any vinent els primers trens d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona amb parades a Saragossa i Tarragona. Aquest nou concepte d’oferta amb preus baixos, trens de doble pis i serveis com el OUIBAR, ha estat presentat aquest dimarts per Alain Krakovitch, Director General de Voyages SNCF, i per Hélène Valenzuela, Directora General de OUIGO Espanya. Per a celebrar la seva arribada a Espanya, la companyia oferirà bitllets a 1 euro cap a Madrid, Barcelona, Saragossa i Tarragona per als 10.000 primers viatgers que es registrin en la web ouigo.com/es a partir del 24 de setembre.

Per a Christophe Fanichet, President Director General d’SNCF Voyageurs, «aquest llançament és una gran aposta d’SNCF per a demostrar la força del nostre producte i la nostra experiència obrint nous mercats. Amb l’arribada de OUIGO a Espanya, marquem una nova etapa en la nostra aposta per una alta velocitat accessible per a tots.»

Per la seva banda, Krakovitch ha remarcat «el compromís molt fort d’SNCF amb Espanya. L’objectiu d’SNCF sempre ha estat el de fer l’alta velocitat més accessible. La qualitat de la xarxa espanyola i la configuració dels nostres trens ho fan possible. Posarem 30.000 seients al dia per a aquest mitjà de transport que contamina 50 vegades menys que el cotxe i 80 vegades menys que l’avió». També ha indicat que SNCF contribueix així a través de OUIGO a l’esforç de recuperació econòmica creant 1.300 llocs de treball, entre directes i indirectes, desenvolupant alhora una política de diversitat i inclusió. «La nostra activitat tindrà un impacte positiu per al medi ambient però també per a l’economia en un moment crucial».

Valenzuela ha declarat que «OUIGO ve a satisfer les expectatives dels consumidors espanyols: OUIGO popularitzarà l’alta velocitat a Espanya. La nostra arribada correspon amb l’obertura del transport d’alta velocitat que podria conduir a duplicar el nombre de passatgers que triaran aquest mitjà de transport ecològic en els deu pròxims anys. OUIGO és alta velocitat, alta qualitat i baixos preus».

L’operador continuarà ampliant la seva activitat a Espanya per a arribar a València, Alacant, Còrdova, Sevilla i Màlaga. Tots aquests trajectes es duran a terme a bord de la moderna flota de 14 trens Alstom Euroduplex de doble pis que OUIGO posarà per primera vegada sobre les vies d’alta velocitat d’Espanya.

Redacció