TOTS 21

L’artista tarragoní hi presenta tres grans instal·lacions escultòriques seleccionades per a aquesta mostra, ‘El lloc i l’instant’, que es pot visitar de franc fins al 14 de febrer. Foto: Diputació

La utilització de la llum com a llenguatge i vehicle màgic, efímer i sostenible d’ocupació de l’espai. Aquest és, en paraules de l’artista Carme Miquel, un dels trets característics de l’obra de Tom Carr (Tarragona, 1956), el qual a partir d’avui exposa temporalment tres de les seves darreres instal·lacions escultòriques al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). La mostra serveix per redescobrir un artista de dimensió internacional, autor d’obres permanents o efímeres, a Tarragona, París i altres ciutats d’arreu del món. A Tarragona, l’obra de Carr es pot contemplar de manera permanent al mateix MAMT (‘La Capella – Aqua et tempus’), o a la rotonda d’accés a la Via Europa, on s’ubica la seva gegantina escultura ‘Entrance’.

L’exposició (‘Tom Carr, el lloc i l’instant’) està formada per tres obres de grans dimensions: ‘Melancholia’, ‘My red Studio’ i ‘Kunstkammer’. Totes tres se serveixen de la llum, la geometria, els reflexes i altres elements que formen part indissociable de la producció artística de Tom Carr. Es poden visitar fins al 14 de febrer de 2021 i l’entrada és de franc, com també ho és la visita a l’exposició permanent del MAMT. Atesa la situació a causa de la Covid-19, cal consultar els horaris d’accés al web www.dipta.cat/mamt. En paral·lel a la mostra, el MAMT ha editat el llibre ‘Tom Carr, l’escultura mental: presència i contingència’, de Raquel Medina de Vargas (Diputació de Tarragona i Viena Edicions).

Tom Carr

L’autor (www.tomcarrstudio.com) és professor a l’escola Massana de Barcelona, i ha impartit cursos a l’School of Visual Arts de Nova York, entre altres centres. La seva obra ha arribat a diferents indrets de Catalunya, l’estat i l’estranger, bé sigui mitjançant exposicions temporals o bé a través d’instal·lacions permanents en espais públics. Actualment viu i crea a Sant Quirze del Vallès.

Redacció