.

.

TOTS 21

La presentació serà aquest dimecres, 2 d’octubre, a les 18 h, en un acte obert i gratuït

La presentació serà aquest dimecres, 2 d’octubre, a les 18 h, en un acte obert i gratuït

Un objecte gairebé desconegut avui en dia, una esmocadora, es convertirà aquest octubre en la Peça del Mes, i s’exposarà a l’aparador de la Casa Castellarnau, al carrer Cavallers. Una esmocadora és una variant de tisora que servia per “mocar” les espelmes, és a dir, per retirar-ne el ble consumit. Podien ser més o menys luxoses i decorades. En aquest cas, una peça del segle XIX, deuria pertànyer a un context benestant.

La presentació de la peça es farà aquest dimecres, 2 d’octubre, a les 18 h, al pati de Casa Castellarnau i anirà a càrrec dels tècnics de Patrimoni Històric Cristòfor Salom i Jordi Abelló, que faran un repàs històric dels sistemes d’il·luminació de les cases particulars.

Durant aquest 2019, s’exposa cada mes, al pati de la Casa Castellarnau, un objecte de la col·lecció municipal en una vitrina, juntament amb un cartell que explica la seva singularitat, i visible des del carrer. El primer dimecres de cada mes a les 6 de la tarda es fa una presentació de la peça al mateix pati en un acte obert i gratuït. Els objectes exposats recorren diferents períodes de la història de Tarragona, com l’època romana, el setge de la guerra del Francès i la prolífica indústria del vi del segle XIX, entre d’altres.

Per a més informació: https://www.tarragona.cat/patrimoni/museu-historia/divulgacio-de-la-historia/quan-els-objectes-parlen-2