.

Un moment de la presentació del certamen, amb l'alcalde, la presidenta del Patronat de Turisme i el representant dels organitzadors

L’acte inaugural de la cinquena Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra s’ha vist condicionat per la pluja. Així, la inauguració oficial finalment es farà dissabte, 11 d’octubre, a les 11.30h al Pati del Castell. Per a més informació sobre l’última hora de la fira, es pot seguir el compte de Twitter de l’Ajuntament de Torredembarra.

Aquest 10 i 11 d’octubre la plaça del Castell de Torredembarra acollirà la 5a Fira de la Cervesa Artesana que organitza la torrenca cervesa Estraperlo, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra, entre d’altres. La fira acollirà 12 productors de cervesa artesana d’arreu del país, així com menjar, música en viu cada nit, activitats per a la canalla i una programació paral·lela que té com a objectiu potenciar i donar a conèixer la cultura de la cervesa.

En l’acte de presentació de la fira, l’alcalde de Torredembarra, Enric Grangel, ha assenyalat que és un certamen que neix de la iniciativa privada, amb el suport municipal, i que s’ha anat consolidant. La presidenta del Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra, Núria Gómez, ha explicat que després d’una parada el 2013 en la celebració de la Fira, el patronat torna a fer costat a Estraperlo pel seu projecte singular que potencia el turisme de proximitat en una època de l’any com la tardor.

Al seu torn, Oriol Pijuan, d’Estraperlo, ha destacat l’èxit que té la fira, ja que compta amb un valor afegit a les parades de cervesa artesana com són les activitats paral·leles: música en viu, formació i gastronomia a l’entorn de la cervesa, activitats infantils, etc. Pel que fa a productors de cervesa artesana, Pijuan ha explicat que hi prendran part de procedències geogràfiques diverses com la conca del Gaià, la Franja, el Priorat, la Vall d’Aran, el Maresme, el Bages, etc., i entre tots portaran una quarantena de tipus diferents de cervesa.