.

Una clínica de Riudoms aposta per aquest servei d'hidroteràpia pioner a la demarcació

Una clínica de Riudoms aposta per aquest servei d’hidroteràpia pioner a la demarcació

Rehabilitar mascotes amb una cinta de córrer submergida en aigua. Una clínica de Riudoms (Baix Camp) aposta per aquesta innovadora tècnica de rehabilitació d’animals de companyia, ja coneguda per Europa, però molt poc tractada a Catalunya. De fet, és el primer centre a la demarcació en incorporar aquest servei d’hidroteràpia, que s’ha començat a oferir als clients des de fa uns dies. Aquesta singular fisioteràpia fent ús d’una cinta subaquàtica serveix per tractar lesions, artrosi i fins i tot obesitat, intentant suplir l’ús abusiu de fàrmacs. Els animals caminen sobre la cinta, muntada dins d’un tanc, que s’omple amb aigua climatitzada. “Entren desconfiats, però noten les millores des de la primera sessió, els gossos s’ho passen molt bé, els gats potser no tant”, bromeja una veterinària del centre.

En Jazz té quatre anys d’edat, però ja pateix un principi d’artrosi arrel d’uns problemes al maluc. Per tractar-ho fa sessions de rehabilitació, que inclouen un treball d’exercicis a l’exterior i després una caminada aquàtica dins del tanc, que respon al nom tècnic d”aquatred’, dissenyat específicament per al sector de la fisioteràpia canina. Equipat amb una armilla, el gos entra dins la petita piscina. Té capacitat per a 900 litres, però només s’omple fins a cert nivell, just cobrir les dolències de l’animal. No es tracta que nedi. L’objectiu és “reeducar-lo a caminar”, aprofitant l’alliberament de pes que aporta l’aigua.

Mireia Sanz, veterinària especialista en fisioteràpia, assegura que els resultats de la teràpia ja es poden notar des de la primera sessió. És una de les cinc veterinàries que treballen en aquest modern centre als afores de Riudoms, que ha decidit apostar per aquesta tècnica estesa a Europa, però força desconeguda a Catalunya. La clínica va obrir fa gairebé vuit anys i ja ha passat per la seva segona ampliació. S’ha construït un nou mòdul d’uns 60 metres quadrats. “Vam veure mancança a Tarragona, era una finestra d’oportunitat”, diu Dídac Domingo, propietari de la clínica Domingo Veterinaris.

“Nosaltres només tocàvem la traumatologia i quan ens trobàvem amb un problema de fisioteràpia havíem de derivar el cas a Barcelona; a partir d’aquí vam decidir equipar les instal·lacions amb circuits exteriors de rampes i escales, i amb la singularitat de la cinta subaquàtica que, per dimensions, disposen molt pocs centres”, afegeix el veterinari. També s’empren altres eines, com el làser, la magnetoteràpia, l’electroestimulació, els ultrasons, etc. A part dels equips, s’ha contractat la veterinària especialista en fisioteràpia. “Volem ser un centre de referència a la demarcació”, conclou Domingo.

ACN. Núria Torres

/* JS para menú plegable móvil Divi */