.

Nano Rivas ha perdut aquest dissabte la imbatibilitat amb el Nàstic.

El Nàstic continua desaprofitant oportunitats per fer camí fora del pou. La vuitena derrota a casa en 13 partits acaba amb la imbatibilitat del nou entrenador grana, Nano Rivas, i posa al fil de la navalla la comunió amb una graderia que es volia convèncer que tot podia canviar. El 0-2 allarga l’angoixa i aquest diumenge la Cultural Leonesa, que marca la primera plaça de descens, podria empatar a punts amb els granes si guanya el seu partit a casa contra el Rayo Vallecano.

Tres partits i tres sistemes tàctics diferents d’un Nano Rivas disposat a adaptar-se a les circumstàncies aprofitant el fons d’armari que té a la seva disposició. Aquest dissabte contra el Zaragoza ha optat per un 4-4-2 amb Xavi Molina i Pleguezuelo com a centrals, Juan Muñiz fent les funcions de Mesa i Barreiro i Álvaro Vázquez en punta. El badaloní, però, ha hagut de ser substituït al minut 24 després d’un xoc amb un defensa aragonès. El recanvi escollit ha estat Uche, que reapareixia precisament després de recuperar-se de la lesió produïda en el partit contra el Huesca. Els granes han perdut amb el canvi de fitxes, a l’espera de conèixer l’abast del cop rebut pel davanter cedit per l’Espanyol.

Fins llavors Álvaro Vázquez havia mostrat electricitat des del primer minut. En qüestió de segons des del xiulet inicial Juan Muñiz feia màgia enviant una pilota a l’esquena dels centrals visitants i el badaloní no ha sabut resoldre, dubtant entre xutar o fer una centrada.

És clar que l’intercanvi de cops anava en les dues direccions. Abans dels cincs minuts els aragonesos jasumaven un llançament de Zapater des de l’interior de l’àrea fregant el pal i un xut de Borja per damunt del travesser.

Era el pròleg per un dels períodes de futbol més distrets que probablement s’hagin viscut aquesta temporada al Nou Estadi. El Nàstic arribava amb facilitat. Al minut 17 Fali rematava un còrner que Cristian es trobava a la mateixa línia i al 26 un llançament potent de Javi Jiménez també era rebutjat pel porter visitant.

Arribats a aquest punt, el Zaragoza ha decidit que, ja que hi era, es posaria a jugar. Un xut desviat que s’ha enverinat en ser desviat per jugador del Nàstic de Febas ha obligat Dimitrievski a intervenir. I el gol ha arribat en dues escenes. A la primera Kakabadze s’embolica en l’intent de treure la pilota des de la defensa i Molina salva momentàniament el tipus escombrant Borja Iglesias. Tot just a la sortida del córner Grippo guanya la partida als defenses tarragonins i marca el 0-1. Els minuts de la brossa abans del descans donarien encara per veure com Pleguezuelo anul·lava in extremis una jugada d’un Borja omnipresent en atac, i una falta llençada per Muñiz llepava el pal visitant.

Incapaços de traduir en gol les ocasions, la represa era de manual. Voler i no poder per part dels locals, que és també una tàctica molt vista a casa. Els homes de Natxo González s’han sentit tan còmodes al contracop que Pombo i Borja Iglesias s’han divertit com al pati del col·legi. Una combinació entre tots dos sentenciava el partit. Al minut 59 la defensa catalana tira malament el fora de joc, i Borja (que durant la celebració ha fet callar a l’estadi amb el dit) deixava clavat Dimitrievski a mitja sortida.

D’aquí fins al final alegria desbordada dels 400 aficionats arribats de Saragossa. La presència de membres de la penya radical Ligallo ha obligat a reforçar la presència policial i els Mossos d’Esquadra han incautat abans de l’inici del partit bengales portades per aquest grup.

Alineacions

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Molina, Pleguezuelo, Javi Jiménez, Fali (Tejera, minut 66), Javi Márquez, Muñiz (minut 59, Omar), Tete Morente, Álvaro Vázquez (minut 24, Uche) i Barreiro.

Banqueta: Bernabé, Uche, Jean Luc, Suzuki, Omar, Tejera i Arzo.

Zaragoza: Álvarez, A. Benito, Perone, S. Grippo, Pombo (Vinicius, minut 77), B. Iglesias, Febas, Eguaras (Mikel, minut 82), Lasure, Zapater i Guti (Buff, minut 66).

Banqueta: Ratón, Vinicius, Alain, Buff, Papu, Delmás i Mikel.

Targetes: Zapater, minut 33; Cristian Álvarez, minut 45; Pombo, minut 50; Javi Márquez, minut 63; Vinicius, minut 86; Alberto Benito, minut 90.

Gol: 0-1, Grippo (minut 41); 0-2, Borja Iglesias (minut 59).