.

La selecció, al podi celebrant la victòria. Foto: COE

Espanya s’ha adjudicat la medalla d’or en futbol en un agònic final contra Itàlia, que havia empatat a dos a falts de dos minuts. El blaugrana Abel Ruiz, amb un triplet, i un tercer gol al descompte, ha donat el títol a la Rojita, en un Nou Camp de Reus que ha omplert la tribuna de passió.

Primers minuts d’atac espanyol, conduït per un superclasse a la banda esquerra com és Gómez Martín, que es va destapar en les semis, però aviat arribaria el gerro d’aigua freda. Al minut 5, Rauti feia el 0-1 rematant a porta buida una centrada per l’esquerra de Merola. El porter havia sortit malament i gairebé fora l’àrea, tocant la línia de banda, intentava bloquejar l’entrada de Merola, que s’ha desfet de Fernández Calvo i ha centrat perquè a porta buida marqués Rauti.

Al minut 17, i després d’uns moments d’atac italià, la selecció tenia les primeres ocasions, començant amb una combinació Miranda-González i Gómez Martín, centrada d’aquest i Alonso Lara rematava de cap dins l’àrea petita, peò la pentinava massa. A la següent jugada, un xut llunyà ras de Morey Bauca passava arran de pal. La Rojita tallava el mig camp italià i sortia amb perill al contracop. A l’esquerra, de nou Gómez Martín apuntava mostres del seu perill.

Eren els primers avisos de l’empat, que arribaria al minut 25, obra del blaugrana Abel Ruiz, que viuria una matinal de glòria. Rebia una gran passada interior per creuar-la davant la sortida de Ghidotti. Seguia el perill espanyol i en un córner Miranda rematava al travesser. Al darrer minut, una nova combinació entre la tríada letal (Alba, Miranda i Gómez Martín) provocava una darrera ocasió de gol amb remat d’Abel. La darrera la tindrien, però, els italians amb una bona triangulació de resultes d’una falta.

Els jugadors celebren el segon gol d’Abel Ruiz. Foto: Tarragona21

La segona part mostrava els mateixos símptomes que la primera: Espanya tallava al mig camp les jugades italianes i combinava amb perill. Fruit d’aquest control, de nou l’incansable Abel tenia un remat franc que acabava en córner. Biancu, que acabava d’entrat al camp, responia a la següent jugada amb un xut potent des de fora de l’àrea que sortia alt. Abel faria el doblet al minut 57 a passada de Morey Bauca. La rebia entrant a l’àrea per la dreta i la creuava inapel·lablement. Cinc minuts després l’àrbitre anul·lava un gol per orside d’Aitor Paredes en rematar aquest una falta.

Li tocava parlar ara a Itàlia davant la clara superioritat espanyola i veient-se per darrere en el marcador. Estirava les seves línies l’onze transalpí però no generava ocasions. El darrer quart d’hora s’ha bolcat contra l’àrea rival, però de nou les ocasions no apareixien per enlloc. A nou minuts del final Beitia Cardós substituïa García Segovia i al moment, Sancet Tirapu es desfeia magistralment d’un rival en una contra que olorava a gol. El principal perill italà venia de part d’un insegur porter espanyol.

Ambientàs a l’estadi municipal de Reus. Foto: Tarragona21

I a tres per al final arribava l’empat: un remat franc de cap de Portanova a la sortida d’un córner que mai s’hauria d’haver produït. A la següent jugada, Espanya tenia el 3-2. Al descompte, Sancet Tirapu rematava de cap al travesser una centrada de córner. Al següent córner i sobre la botzina, Abel feia el triplet rematant de cap i sembrant l’eufòria a l’estadi.

El Marroc s’ha fet amb la medalla de bronze en guanyar per penals Grècia després que els 90 minuts acabessin amb empat a zero.