.

Nàstic 3-2 Mirandés

El Nàstic celebra un dels 3 gols.

El Nàstic ha sumat la buscada victòria per 3-2 davant del Mirandés. Els visitants s’han avançat en la primera meitat, però un gol d’Aburjania a la represa i dos de Naranjo en dos minuts de bogeria han capgirat el marcador. Néstor, de penal al descompte, tancava el marcador. El Nàstic se situa a tant sols dos punts de l’ascens directe que marca l’Alavés, depenent d’ell mateix.

El Nàstic es presentava amb les novetats a l’onze de Gerard Valentín en el lateral dret i de Lobato com a extrem. A més, Vicente Moreno apostava per un trident al mig del camp amb Madinda i Tejera en funcions més defensives, deixant Aburjania com a enllaç amb Emaná. Una distribució que volia contrarestar el 5-3-2 que presentava el Mirandés. Els de Carlos Terrazas necessitaven els tres punts per seguir aspirant al play-off. El Nàstic sabia que tornava a dependre d’ell mateix, en cas de victòria, a l’ascens directe. Poques aproximacions i moltes imprecisions en un equip que es notava nerviós. Emaná no era capaç de mostrar la seva millor versió. I això passa factura als granes, que ho intentaven mitjançant un actiu Lobato, oferint mostres de la seva qualitat tècnica.

Sense cap ocasió clara per part dels dos s’arribava al minut 24. Sangalli en una excel·lent internada per banda dreta servia una passada per a que Aridane deixés glaçat al Nou Estadi. El Nàstic, lluny de reaccionar seguia grogui i ni l’expulsió per doble groga de Alain (35′) feia despertar als tarraconins. La millor ocasió arribava en temps de descompte amb un xut d’Aburjania que provocava el primer ‘uiii’ del públic.
Seria una premonició del que estava per venir. El propi Abu estrenava el seu compte golejador als tres minuts de la segona. Un gol que servia per veure amb major optimisme el que quedava, i que de mica en mica, començava a despertar al Nàstic. Però abans del deliri, un nou ensurt. Aridane feia lluir a Reina amb un col·locat cop de cap.

I precisament un cop de cap és el que feia embogir el Nou Estadi. Naranjo rematava de forma impecable una centrada per banda dreta de Mossa al 67 de partit. I només dos minuts després, l’èxtasi. El propi Naranjo, com els millors pistolers, no fallava en l’u contra u amb Raúl. Dos minuts de bogeria, que posava el partit on el Nàstic necessitava.

A partir d’aquí, a ritme d’Amparitos i amb alguna onada tímida, el Nàstic era capaç de matar el partit. El gol de Néstor, de penal, ja en el descompte, tant sols servia per maquillar el marcador final (3-2). Tres punts valuosos, que a més, posen fi a la ratxa de 4 partits consecutius sense guanyar. El Nàstic seguirà una jornada més en zona de promoció d’ascens, i a tant sols dos punts de l’Alavés, equip que marca l’ascens directe.

Fitxa tècnica
Nàstic: Reina, Gerard Valentín (Xisco Campos 71′), Molina, Suzuki, Mossa, Aburjania, Madinda, Tejera, Lobato (Aníbal 52′), Emaná (Palanca 87′) i Naranjo.
Mirandés: Raúl, Kijera, Álex Ortíz, Sangalli, Provencio, Galan, Eguaras (Carlos M. 50′), Alain, Ariadne, Néstor, Rúper.
Àrbitre: Ruiperez Marín assistit per Martínez Segovia i Córdoba Carboneras. Ha amonestat per part local a Mossa (75′) i Xisco Campos (86′).Per part visitant expulsat per doble groga Alain (35′).
Gols: 0-1, Aridane (24′); 1-1, Abu (48′); 2-1, Naranjo (67′); 3-1, Naranjo (69′); i 3-2, Néstor (90′).
Incidències: 9.832 espectadors al Nou Estadi. Partit corresponent a la jornada 36 de la Liga Adelante.