.

.

TOTS 21

Prop de 350 joves han pujat a l’escenari del Teatre Metropol en el global de les 11 representacions programades, amb la creació pròpia i la qualitat com a denominadors comuns

Prop de 350 joves han pujat a l’escenari del Teatre Metropol en el global de les 11 representacions programades, amb la creació pròpia i la qualitat com a denominadors comuns

 

El grup de teatre de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (Institut del Teatre) va cloure aquest dijous la 26a Mostra de Teatre Jove, celebrada íntegrament a l’escenari del Teatre Metropol, amb la representació de l’obra Els tramposos, de Conor McPherson. En total, 4.200 espectadors han gaudit de les 11 representacions d’aquesta edició, amb una mitjana de 380 per a cada espectacle. Les xifres globals suposen un increment de 600 espectadors respecte l’edició anterior.

El passat 8 de maig va arrencar la 26a Mostra de Teatre Jove de la ciutat, organitzada per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i el grup de treball Teatre Jove. Aquest any l’aparador del teatre juvenil ha representat al Teatre Metropol 11 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins i tarragonines amb inquietuds teatrals i culturals. La Conselleria de Joventut ha destacat la tasca conjunta feta entre l’Ajuntament i els col·lectius de joves creadors de la ciutat, que ha permès consolidar una programació estable i de qualitat.

En aquesta edició s’ha comptat amb sis obres que són de creació o contenen adaptacions pròpies (mostra de la inquietud creativa més enllà dels treballs teatrals) i cinc obres d’autoria diversa. Una de les dades més destacades és l’aposta creativa de les companyies i dels grups de teatre jove (més del 50% del programa han estat obres de creació pròpia).

El fet que cada any es creïn nous grups, com ha estat la constitució i ingrés de la companyia Meraki Teatre, és la prova de la inquietud del jovent tarragoní pel teatre. Aquesta inquietud també es fa molt palesa amb totes les propostes que arriben a la Conselleria de Joventut per a presentar accions teatrals.

La conselleria de Joventut aprecia també la tasca conjunta feta entre els col·lectius de persones joves creadores de la ciutat i l’Ajuntament de Tarragona. És inestimable el valor d’apreciar unes representacions teatrals i assignar els suports generats en forma d’acompanyament a la producció i realització d’aquestes obres. La Mostra de Teatre Jove permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen.

L’aportació des de l’Ajuntament ha estat oferir als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. També s’ha treballat per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat situant el capital jove a primera línia de reconeixement.

Aquesta nova edició de la Mostra de Teatre Jove ha estat possible gràcies a la col·laboració dels integrants del Consell Assessor de la Mostra, que han realitzat acompanyament formatiu i assessorament als participants de les companyies. En aquesta 26a edició els integrants del Consell han estat: Teresa Valls, Rosa Mateu, Gerard Escarré, Sílvia Ferreres i Enric García.

El grup de treball Teatre Jove, conformat per representants de les companyies participants, ja està treballant per a la propera edició, dedicant-la a oferir més espais d’intercanvi i interrelació amb altres mostres o festivals de teatre jove programats en altres ciutats.