.

El regidor barceloní Jaume Asens. Foto: Twitter

El regidor barceloní Jaume Asens. Foto: Twitter

La mort d’un senegalès de 50 anys quan fugia dels Mossos a Salou ha fet indignar el tercer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens, que, en el seu compte de Twitter, ha definit l’home com “la primera víctima de la criminalització de la pobresa de l’estiu. Asens, que fa ha fet un tuit encapçalat amb les paraules “in memoriam senegalès anònim”, assegura que aquesta mort “ens assenyala”, informa el diari Ara.

Per la seva part, s’espera la reacció de l’Ajuntament de Salou al conflicte que es viu avui a la localitat.

En una altra piulada, el regidor de Barcelona en Comú puntualitza que “tots som còmplices” d’aquesta mort, però deixa clar que “alguns” hi tenen més responsabilitats. I titlla de “lamentable” el fet que la “persecució policial contra el ‘top-manta'”” hagi “acabat amb un senegalès mort”.

També la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, s’ha referit al succés per apuntar, també a través de Twitter, que “quan algú mor en una persecució policial per estar en situació de precarietat vital, tenim un problema com a societat”

Després de la mort de l’home, que s’ha precipitat pel balcó d’un tercer pis en sentir la policia, hi ha hagut aldarulls a Salou i enfrontament entre la policia i membres de la comunitat senegalesa.