.

.

TOTS 21

Una berlina clàssica, abans de l'inici dels Tres Tombs

Una dia esplèndid, a diferència de l’any passat, ha acompanyat els 50 carruatges que han pres part als Tres Tombs de Sant Antoni de Tarragona i on els carruatges municipals d’altres èpoques han estat les principals novetats. Força gent s’ha aplegat a Rambla Nova per seguir els Tres Tombs i la benedicció dels animals.

Com és tradicional, la comitiva s’ha reunit de matí al pàrquing de Tabacalera per fer l’esmorçar col·lectiu, mentre anaven arribant els carruatges i els animals. Passades dels once, la comitiva ha començat a desfilar cap al centre de la ciutat. Carros vinguts d’Alcover, de Vilavert, de Marçà o de Constantí, i més lluny, un carro de la llet de Martorell, s’han sumat a la festa, amb els reclams d’aquells que anaven ben abillats com a traginers de canyes o de bótes de vi. No han faltat les grans i elegants berlines, amb els passatgers vestits d’època, i els genets amb espectaculars cavalls.

Traginers de vi de Constantí

Uns 50 carruatges de diverses dimensions i unes 200 cavallaries entre enganxes i animals muntats, procedents de diferents indrets de Catalunya, hi han pres part. Enguany, el curador dels carruatges històrics municipals, Jordi Rovira, ha restaurat la tartana catalana, un vehicle que feien servir els burgesos, els pagesos rics o els metges o com a taxis; i el carro de trabuc –dotat de rodes gruixudes per carregar enderrocs, llambordes o sacs.

La tartana catalana, restaurada, que és propietat de l'Ajuntament de Tarragona

Carro amb transport de Chartreuse

Un dels participants a la jornada d'avui

Traginers de Vilaverd