.

Ona Fort, fent una penetració a cistella aquesta tarda

Tot són males notícies últimament pel Nemser TGN Bàsquet. L’equip que entrena Juan Carlos Arjona ha perdut aquesta tarda (16:30 h, un horari diferent per la celebració del Torneig de Cambrils que organitza el club) contra el Viladecans en un partit on ha desaprofitat dos tirs lliures a falta de 7 dècimes per acabar el partit i on s’han lesionat dues jugadores més, Anais Muñoz i Laura Martínez.

L’equip lila, que ja tenia les baixes de Magre, Cabré, Villegas i Mari Carme Martí, li suma dos efectius més i haurà d’anar recuperant lesionades si no vol haver de cridar més jugadores júniors (ahir van participar Garcia i Gebellí) o del sènior B (Gómez és una habitual).

El partit ha començat malament per les locals que no han estat gens precises en les passades i a l’hora d’atacar la defensa zonal plantejada per les visitants. Així, les pèrdues de pilota han sovintejat i el Viladecans ha jugat amb una certa comoditat, i només un triple sobre la botzina d’Anais Muñoz ha evitat que el desavantatge fos encara més gran (11-18).

En el segon quart, però, les noies que entrena Juan Carlos Arjona han estat més inspirades. La pilota ha començat a circular ràpid i bé i la defensa del Viladecans començava a fer aigües. Així, el Nemser TGN Bàsquet ha fet un parcial de 8-2, que igualava el matx (19-20, minut 15) i, a partir d’aleshores, l’equilibri ha estat la tònica del partit (27-28 al descans).

Amb la millora en el concepte ofensiu de les locals ha arribat el bon joc, un alt ritme a la pista i, en definitiva, un bon partit. El Viladecans semblava que tornava a agafar les regnes, tot aprofitant les errades puntuals del conjunt lila, però només ha estat un miratge perquè el Nemser mai ha abaixat els braços i ha lluitat, tot i la mala sort en forma de lesions, fins el final (39-45, final del tercer període).

El període definitiu

Així, a l’inici del quart i definitiu període, Anais Muñoz, després de fer una entrada a cistella, s’ha torçat el turmell dret i ja no ha pogut tornar a jugar (42-47, a 8:36 del final). Eren moments en què Arjona havia situat tres bases a pista (Muñoz, Gina Fort i Anna Garcia), però les visitants semblaven controlar el matx tot i que el joc era molt ràpid per ambdues bandes (45-51 a 6:14 del final). Eren moments de molta lluita, faltes i tirs lliures fallats pels dos equips -un fet que resultaria decisiu-.

Així, la pressió del Viladecans era inútil contra la bona conducció de joc de les d’Arjona, que han arribat al tram final molt igualades (53-55), moment en el qual ha caigut lesionada, també al turmell, Laura Martínez (23 segons pel final). S’ha entrat en una roda de tirs lliures on cap dels dos equips ha estat fi (54-55, 56-56, 56-57). Amb 5,4 segons per jugar, el Nemser TGN Bàsquet ha gaudit de l’última possessió. Gina Fort ha penetrat, ha fallat la safata, però el rebot ha estat per la seva germana, Ona, que ha rebut falta. Malaurdament, la gran de les Fort ha fallat els tirs (després d’haver fet un partidàs) i la derrota s’ha consumat.