.

El Nàstic només ha pogut mantenir tres minuts el seu avantatge al marcador. Foto: UCAM Murcia

El Nàstic ha tingut la fortuna d’empatar aquesta tarda al Camp del 18è classificat, l’UCAM Múrcia (1-1), després d’un partit llastat un altre cop per un plantejament conservador habitual fora del Costa Daurada Nou Estadi i que renuncia per devoció processional a prendre les regnes dels partits en camps aliens. El Misteri del tècnic tarragoní aquesta Setmana Santa ha estat el de l’adoració a la mitjana anglesa, encara que el rival estigui enfonsat en la classificació i que hagi apostat a l’onze titular per la davantera que va acabar golejant al CD Castelló la setmana passada, Becerra i Dani Romera. Cap dels dos ha acabat el partit, si bé el segon ha estat del més lluït que s’ha pogut veure avui.

Els homes de Raül Agné s’han avançat gràcies a un penal transformat per Joan Oriol, l’únic xut entre els tres pals en tot l’encontre, però han estat incapaços de mantenir el resultat més de tres minuts i els locals, que han sumat quatre pals en els 90 minuts, han igualat gràcies a Josema. El punt deixa fora del play-off aquesta jornada als tarragonins. Tant els granes com l’Algeciras disposen de 48 punts, però els andalusos es queden provisionalment amb la cinquena posició perquè, igualats com estan els dos equips a tot (goal-average participar i diferencia global de gols), desempata el major nombre de gols a favor (42 per 32 del Nàstic).

De la primera meitat s’han pogut extraure lliçons, perquè de joc ben poc. Al Nàstic li ha costat ajustar la pressió avançada per ofegar la sortida de pilota, encara que el poc perill que ha generat ha estat precisament per la recuperació en camp rival i la bona disposició de Robert Simon per aprofitar la banda dreta. Seu ha estat el xut al pal dret al minut 36, que ja havia estat invalidat prèviament perquè Dani Romera havia centrat amb la pilota havent traspassat la línia. Als visitants els ha faltat ser incisius en les poques vegades que han pogut deixar-se anar.

El més destacable en l’atac dels locals les pilotes aturades i els errors granes. Un rebuig d’una falta ha donat Chacartegui opció de rematar sol en segona opció des de fora de l’àrea al minut 30 i una relliscada de Trilles al minut 25 ha obert un forat a la defensa que ha acabat amb tret d’Alberto Fernández desviat a córner. De fet, els murcians han tingut més possessió de pilota al final i la sensació d’anar guanyant als punts, si parlem de boxa. Perquè el Nàstic, en realitat, no ha sumat no un sol llançament entre els tres pals.

La represa serviria per mesurar la voracitat dels homes d’Agné que, si hagués estat més valent a domicili, estaria disputant probablement la primera posició del grup. Doncs sensació agredolça al final. Un cop més. Al minut 51 Josema aprofitava la segona jugada generada per un rebuig a pilota parada per fer tremolar el travesser, i al minut 57 el mateix davanter local etzibava un xut creuat des del vèrtex de la gran que Manu García rebutjava amb reflexos. Certament, al minut 61 Dani Romera recollia una pilota l’àrea petita i es capgirava amb rapidesa per estavellar la bimba a la xarxa lateral de la porteria, però tot indicava un domini local creixent que no feia vaticinar res de bo.

Però com en el futbol tot és una ruleta, al minut 75 una espectacular passada en profunditat d’Edgar a l’espai era recollida per un Dani Romera que havia guanyat l’esquena a tota la defensa. Finalment ha estat caçat pel porter quan ja el tenia venut, i el penal ha estat transformat per Joan Oriol. Era l’inici d’un altre partit… que ha durat només tres minuts. Una jugada iniciada amb una centrada des de la banda esquerra era rematada al pal per un davanter murcià i recollida per Josema. El seu xut ha fet carambola amb Manu García i Trilles per acabar entrant. I des d’aquí fins al xiulet final, a patir. Al minut 81 Garrido enviava una pilota al pal dret des de la frontal de la petita i la banqueta grana renunciava a buscar els tres punts amb canvis destinats a reforçar la contenció. O la covardia.

UCAM Murcia CF: Pedro López, Tekio, Charlie Dean, Alberto Fernández (Liberto Beltrán, minut 62), Fullana, Chacartegui, Xemi Fernández (Sergio Moyita, descans), Armando (Mario Abenza, minut 62), Farrando Stiepovich, Rubén Mesa (Manu Garrido, minut 79), Josema (Isi Ros, minut 79)

Banqueta: Zorro, Moi Delgado, José, Mario Abenza, Manu Garrido, Liberto Beltrán, Caro, Sergio Moyita, Isi Ros

Nàstic: Manu García; Joan Oriol, Quintanilla, Trilles, Albarrán (Pol Domingo, minut 84); Ribelles, Elías (Pedro del Campo, minut 56), Robert Simon, Bonilla (Buyla, minut 56); J. Becerra (Edgar Hernández, minut 72), Dani Romera (Nil, minut 84)

Banqueta: Gonzi, Venetikidis, Pol Domingo, Del Campo, Edgar Hernández, Nil, Buyla, Karim, Montalvo

Targetes grogues: Xemi Fernández (minut 42); Rubén Mesa (minut 63); RIbelles (minut 66); Pedro López (minut 75); Edgar Hernández (minut 87)

Gols: 0-1, Joan Oriol (penal), minut 75; 1-1, Josema, minut 78