.

La guanyadora, premiada amb 200 euros, va ser Gregoria Alonso amb el poema ‘La enfermedad del olvido’.

Els actes de la prèvia de la Festa Major han continuat succeint-se durant tot el cap de setmana i fins ahir dilluns, l’últim dia, atès que aquesta tarda la Burricada donarà el tret de sortida a la Festa Major.

En el marc de les activitats prèvies a la Festa Gran, l’Ajuntament va posar en marxa el primer Concurs de Poesia de Festa Major, el qual ha tingut una gran acollida per part dels rodencs i rodenques, i quinze persones van presentar les seves obres.

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc ahir al vespre, a partir de 2/4 de nou, a la plaça de la Sardana, amb la participació dels alumnes de “Músics” Escola de Música de Roda de Berà, i la col·laboració de l’associació de Jubilats i Pensionistes.

Va obrir el recital la Naged amb el piano, per anar obrint boca. A continuació l’alcalde Pere Virgili va voler agrair a tots els participants la seva implicació i als alumnes de ‘Músics’ la seva participació en la vetllada cultural. Va donar pas a Joana Badia, rapsoda altafullenca, directora de teatre, dinamitzadora cultural i membre del Jurat del certamen, qui va recitar diversos poemes, alguns propis i d’altres d’autores com Maria Aurelia Capmany, en l’any en què es commemora el centenari del seu naixement.

A continuació van anar pujant a l’escenari Kenú amb el seu violí, la Maria amb la guitarra, de nou la Naged, i la Futxan, també amb el piano, per deixar bocabadat a tot el públic assistent, amb la interpretació de temes clàssics com el concert per a piano número 2 de Sergei Rachmaninov, o de cançons conegudes com el “Perfect” de Ed Sheeran o “Imagine” de John Lennon.

Imatges de l’acte. L’alcalde, Pere Virigili, acompanyat de Joana Badia, rapsoda altafullenca.  

Per donar pas al plat fort de la tarda i desvetllar el nom de la persona guanyadora del certamen, va pujar a l’escenari la regidora de Festes, Isabel Mondéjar. El Jurat ho va tenir molt difícil, segons van assegurar, atès el gran nivell de totes les obres presentades a concurs, però finalment va ser ‘La enfermedad del olvido’ de Gregoria Alonso el premiat amb 200 euros. L’autora va pujar a l’escenari molt emocionada, entre els aplaudiments i els crits d’ànim del públic. Joana Badia, amb la seva especial forma de recitar, va llegir el poema guanyador, i va aconseguir emocionar també als assistents, per la força i la duresa de l’obra, que parla sobre l’alzheimer.

Per cloure la vetllada, la Naged va interpretar “River flows in you”, de Yiruma.

Tots els poemes presentats al certamen seran recitats el proper 12 d’octubre a l’Ermita de Berà, dins del programa d’actes del Tricentenari.