.

.

TOTS 21

Imatge projectada durant la presentació

Imatge projectada durant la presentació

Tarragona es vol convertir en un centre divulgatiu de la química.

El nou Museu de la Química que s’ubicarà a l’antic edifici del Banc d’Espanya. L’espai vol ser una zona d’experiències i de divulgació més que una musealització de la història de la química a les nostres terres.

L’edifici del Banc d’Espanya compta amb una superficie de 4500 metres quadrats que ara mateix es distribueixen en cinc pisos.

El nou espai, que encara no té nom, s’anomera provisionalment i com a referència «Chemical Experience Center».

L’Ajuntament conjuntament amb l’AEQT, la URV, l’Institut Català d’Investigació Química i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya han presentat el que ha de ser un nou espai que ha de dotar a Tarragona d’un atractiu «turístic industrial» segons ha dit l’alcalde Ballesteros.

En la presentació no s’han fixat dates ni tampoc s’ha estipulat quin serà el pressupost que cada pota del projecte destinarà a aquest museu.

Jesús Loma, president de l’AEQT, ha destacat que el 25% de la producció química a l’Estat espanyol es fa a Tarragona i que la ciutat s’ha de convertir no només en l’epicentre de producció sinó també en una referència a l’hora de transmetre coneixement.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde, ha volgut remarcar el fet que la posada en marxa d’aquest projecte formava part del pla estratègic de la ciutat. Tot i això només dos regidors (Xavier Tarres dalt la taula i Carme Crespo a les butaques) han assistit a la presentació. Ballesteros ha dit també que l’espai està obert a possibles esponsoritzacions per part d’empreses químiques o fora del sector.

El Museu servirà per a donar servei a un dels edificis de propietat municipal que actualment estan en desús.

Quim P.Casadesús