.

.

TOTS 21

Els tres artistes, amb l’alcalde i el regidor de Cultura. Foto: Cedida

Els cent vint metres de mur de l’avinguda Collblanc de La Canonja ja llueixen decorats amb elements propis del nostre municipi fruit d’una proposta que els tres artistes de l’Associació Cultural 27.7 Artgroup, Miki Pérez, Leim i David Martínez van fer a l’Ajuntament de la Canonja.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Salvador Ferré Budesca, explica que “tot va sorgir a partir de la proposta dels artistes, que ja havien fet un mural al parc del costat de l’escola, i ens van proposar fer un treball similar en aquest mur” i detalla que “la idea era que, si en l’anterior mur vam plasmar un paisatge del poble, en aquest s’hi poguessin veure elements festius, populars, edificis emblemàtics, actes culturals o fins i tot algun canongí, com l’escultor Salvador Martorell”. Així doncs al mural hi llueixen elements, persones, espais i actes tan diversos com els Diables de la Canonja, els Gegants i el Mico, els Grallers, el rom cremat del dia de les havaneres, l’actuació castellera de la Festa Major d’estiu, la multitud celebrant el 15 d’abril del 2010, les dues esglésies del poble, l’edifici Època, la façana de l’Ajuntament, el mamut… fins i tot algun element del polígon petroquímic i les roselles del camp.

Una imatge del mural. Foto: Cedida

Gràcies al fons fotogràfic de l’Ajuntament el tres artistes van poder fer una selecció d’imatges per iniciar el procés artístic. Un cop acordats els continguts, van projectar les imatges sobre el mur prèviament blanquejat per tal de marcar-ne les siluetes. Però aquest mural no és un simple àlbum de fotos, té un aspecte modern amb transicions entre els dibuixos que, com explica Miki Pérez, “junt amb les gammes cromàtiques que hem escollit, acaba donant la sensació que les imatges surten cap enfora, amb un efecte molt impactant”. El treball s’ha fet a partir d’una tècnica mixta, amb pintura plàstica i acrílica, i esprais.