TOTS 21

Frederic Adán i Carles Sala.

Frederic Adán i Carles Sala.

Al llarg del 2013, un miler de famílies del Tarragonès han obtingut el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya per no perdre casa seva. Així ho ha posat de manifest el secretari d’Habitatge del Govern, Carles Sala, en una visita al Consell Comarcal del Tarragonès, conjuntament amb els alcaldes de la comarca i el president de l’ens supracomarcal, Frederic Adán. Segons les dades facilitades, un miler de persones van rebre algun tipus de suport econòmic en forma d’ajudes d’entre 2.200 i 2.400 euros al llarg de l’any.

«Aquest és el gran canvi de situaicó que s’ha viscut en els darrers sis anys, més enllà de parlar de l’esclat de la bombolla immobiliària. Abans, tothom parlava de quina manera la ciutadania podia accedir a l’habitatge, i ara la gran qüestió no és de quina manera ho pot fer, sinó com aconseguir que una família no perdi casa seva», ha explicat Sala.

Davant aquest escenari, el Secretari d’Habitatge de la Generalitat ha presentat als diferents alcaldes de la comarca fins a nou línies possibles d’ajut per donar suport a les famílies que ho estan passan pitjor a l’hora de mantenir el seu habitatge. En aquesta línia, ha afegit Sala, «cal destacar el Consell Comarcal i els seus serveis socials com una eina indispensable per aplicar alguns dels nou programes socials que tenim per atendre la ciutadania que es troba en risc de caure en l’exclusió social residencial».

Més d’un milió d’atencions arreu de Catalunya

De cara al 2014, el Consell Comarcal del Tarragonès i Habitatge han signat els convenis per l’Oficina d’atenció al ciutadà, d’una banda, i per la Xarxa d’habitatges de mediació, de l’altra, que té la voluntat de captar habitatge del parc privat per posar-lo «en millors condicions per la ciutadania», tal i com ha subratllat Sala. Aquest conveni ja s’ha signat arreu de Catalunya amb més d’un centenar d’ajuntaments i consells comarcals.

Precisament, el gran repte que té per davant aquesta xarxa impulsada pel govern català és atendra la ingent quantitat de demandes que es fan arreu del territori. En aquest punt, Sala ha recordat que, durant el 2013, «107 institucions locals, més el centre d’emergències 112, el servei territorial d’habitatge, els serveis centrals i les oficines del consorci de l’habitatge de Barcelona, vam atendre més d’un milió de consultes relacionades amb habitatge». Per tant, ha resolt Sala, «aquesta atenció ciutadana seria impsossible fer-la si no tinguéssim la col·laboració dels ajuntaments i dels consells comarcals».

Joan Marc Salvat