.

.

TOTS 21

Una imatge de la fumera que ha generat l’incendi. Foto: Tots21

Un incendi forestal a Mont-roig del Camp ha obligat aquest matí a tallar l’A-7 i a confinar les urbanitzacions de Miami Platja i Costa Zafir per la proximitat del foc.

Les flames s’han iniciat en un tractor a dos quarts de deu del matí. L’incendi s’ha propagat per una zona de matoll i vegetació forestal entre Casalot i Miami Platja, molt a prop de l’A-7 i s’ha tallat el trànsit a l’autovia. A més, s’ha interromput la circulació de trens a l’R-16, que passa per l’Hospitalet de l’Infant, tot i que a hores d’ara ja s’ha normalitzat el servei.

Bombers treballant en l'extinció de l'incendi. Foto: ACN

Bombers treballant en l’extinció de l’incendi. Foto: ACN

L’incendi ha afectat una superfície de vegetació entre els afores de la urbanització el Casalot i l’A-7 (a l’alçada del quilòmetre 1131). S’ha propagat en direcció mar cremant terrenys molt plans, principalment poblats de mata baixa i algun arbre dispers. El cap de l’incendi havia saltat en algun punt l’A-7 i ha quedat confinat entre aquesta via i la del tren.

Les flames han obligat a tallar l’autovia en els dos sentits entre Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant, concretament entre els quilòmetres 1030 i 1033.

La Direcció General Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest dimarts una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per l’elevat risc d’incendi al terç sud de Catalunya.

Per a l’extinció de l’incendi, s’han activat una desena de dotacions aèries de Bombers i 40 de terrestres. A les 12h, el foc s’ha donat per estabilitzat.

A les 13 hores, els Bombers han aixecat el confinament de les urbanitzacions.

L’incendi ha afectat unes 12,8 hectàrees, segons dades provisionals dels Agents Rurals. A les 13.37 h, l’han donat per controlat, tot i que encara hi treballen 14 dotacions terrestres.

Els Agents Forestals treballen amb la hipòtesi principal d’una avaria elèctrica d’un tractor com a causa del foc.

Redacció / ACN