.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu d’un cambrer anotant la comada a uns clients en una terrassa de la plaça de la Font. Foto: ACN

Un grup de restauradors de la plaça de la Font de Tarragona han presentat una denúncia contra l’Ajuntament de Tarragona per la prohibició de posar terrasses per Santa Tecla. El consistori va decidir que els dies 19, 21, 22 i 23 de setembre, coincidint amb alguns actes de la festa major que se celebraran amb aforament limitat a la plaça, els establiments no puguin servir menjar i begudes a l’interior dels locals, ni fora, ni per emportar. Tan sols podran atendre els clients que tinguin entrada per veure els actes previstos a la plaça de la Font. Els empresaris consideren que les mesures són arbitràries i injustificades. La denúncia l’han posat al jutjat contenciós administratiu i han reclamat mesures cautelaríssimes.

L’advocat que representa els restauradors, David Rocamora, ha explicat que el ban signat per l’alcalde Pau Ricomà “deixa sense efecte i anul·la les terrasses per les quals tenen llicència”. “La mesura evita que la gent pugui recuperar-se d’una situació de crisi perllongada, dura i difícil”, ha manifestat Rocamora.

Amb tot, demanen mesures cautelaríssimes “perquè les decisions del senyor Ricomà han de desplegar els efectes en un període de temps molt breu” i només aquesta decisió del tribunal “tindria utilitat” perquè “només una mesura adoptada abans de causar el perjudici pot evitar el perjudici”, ha sostingut l’advocat. A banda de la denúncia, els empresaris no descarten fer mobilitzacions. Rocamora destaca que els impulsors de l’acció judicial són un conjunt d’establiments que no actuen com a associació.

La limitació municipal afecta diferents franges horàries. Així, en el cas de la plaça de la Font, la prohibició per diumenge 19 és de dues del migdia a deu de la nit. En canvi, el 22 i 23 és pràcticament tot el dia. A més, hi ha altres espais de la Part Alta de la ciutat que també pateixen restriccions, com els carrers Cós del Bou, Trinquet Nou, Sant Domènec, Escales d’Arbós, Portalet, plaça dels Sedassos, plaça de la Pagesia i un tram de la Rambla Vella.

Eloi Tost