.

.

TOTS 21

Un grup de 31 estudiants de fisioteràpia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) es troba confinat en un hotel de Malta. Un passatger de l’avió en el qual van viatjar va donar positiu per covid-19 i malgrat 29 dels 31 membres estan vacunats i els altres van presentar una PCR negativa abans d’embarcar, el govern maltès els ha obligat a tancar-se. Els alumnes, que tot just s’han graduat enguany, van marxar el dia 25 i tenien previst fer una estada fins el proper dia 2 com a viatge de final de curs. Des d’aquest dimarts que es troben confinats i sembla que s’hauran d’estar a l’hotel fins el proper dia 10. A través de Twitter, han denunciat la situació i que el govern local no els ha trucat per informar-los.

Oihane, a l’esquerra, i Sheila, dreta, les dues fisio navarreses confinades a la seva habitació de l’hotel de Malta. Foto: Diario de Noticias

La URV els ha donat suport, s’ha posat a la seva disposició i està treballant amb la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per resoldre la situació. «Lamentem la situació que estan passant 31 estudiants graduats en Fisioteràpia per la #URV que es troben confinats en un hotel de Malta després que es produïssin positius de covid-19 entre els passatgers de l’avió amb el qual van viatjar al país» es pot llegit al compte oficial de Twitter de la universitat. «La rectora @mariajfigueras, la facultat de @URVmedicina, l’@icenterURV (l’International Center és una oficina que coordina tants els estudiants estrangers que rep la URV com els que estudien fora) i el vicerectorat d’Estudiants estan en contacte amb el grup i s’han posat a la seva disposició, oferint-los el suport necessari o intercedir en cas d’emergència», afegeix.

La seva situació s’ha conegut precisament gràcies a les xarxes. Sheila Maeztu, una fisio navaresa que estudia a la URV, ha creat el hastagh #AtrapadosenMalta on relata les peripècies que estan patint. «Día 2 de confinamiento -escribia en el seu darrer fil-, aún no hemos oido la palabra PCR, no nos ha llamado ningún médico y no tenemos información clara al respecto, seguimos en #AtrapadosenMalta nos gustaría que @GobiernoDeEspan nos sacara de aqui, queremos regresar a nuestras casas con nuestras familias»..Maeztu també denunciava que «nos obligan a realizar un período de 14 días de cuarentena siendo personas vacunadas, negativas y que han volado en todo momento con doble protección (ffp2 y quirúrgica). Nos gustaría dar a conocer la situación. No tenemos ningún tipo de información ni podemos ponernos en contacto con las autoridades (ya que no nos llaman). Además, de mostrar el enfado con tema de poder volar de forma positiva y que el carnet de vacunación no tenga ningún valor. Muchas gracias!», deixava anar.

ACN / Redacció