TARRAGONA 21

Imatge de la columna de fum visible des de l’estació de trens. Foto: Tarragona21

Tres dotacions dels Bombers del Parc Químic i dues de Bombers de la Generalitat remullaven la zona. Foto: Port

A causa del fort vent s’ha produit un incendi en la biomassa situada en els molls d’Aragó i Navarra, segons ha informat el Port de Tarragona poc després de les 12 del migdia. El foc ha afectat l’estella de fusta dipositada als molls a l’aire lliure. No se senyala la presència de materials perillosos en aquesta zona del Port. Cap a les 13.00 hores tres dotacions dels Bombers del Parc Químic i dues de Bombers de la Generalitat remullaven la zona.

La circulació viària prohibida a la zona i no hi ha cap instal·lació afectada, encara que el personal d’algunes oficines i naus adjacents ha estat desallotjat preventivament degut a l’efecte del fum.

Poc després de les 14.00 hores, el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, piulava al seu compte de Twitter que la zona es trobava assegurada després d’incorporar-se a les tasques d’extinció «dos dels sis remolcadors del Port. La intervenció ha reduït significativament l’efecte del foc. Es manté el PAU (Pla d’Autoprotecció) en nivell 1».

El mateix Cruet ha anunciat l’extinció oficial de l’incendi pocs minuts després de les 16.00 hores. Tanmateix, i com a prevenció davant les dificultats associades a la temperatura del sistema, les màquines seguiran removent el material per baixar temperatura durant els pròxims dies.

Cliqueu a l’enllaç si voleu veure un vídeo de l’incendi: https://www.facebook.com/watch/?v=1029862190794186&extid=mOdMLpliYRlwpmTf

Redacció