.

.

TOTS 21

El premi forma part d'un ampli conveni de col·laboració entre el fabricant de gasos industrials i la Universitat Rovira i Virgili

El premi forma part d’un ampli conveni de col·laboració entre el fabricant de gasos industrials i la Universitat Rovira i Virgili

El 5 de març, Messer Ibèrica va fer lliurament del Premi Work Experience Messer – ETSEQ a Azeem Tariq, estudiant de Màster d’enginyeria química de la Universitat Rovira i Virgili (URV). El lliurament d’aquesta quarta edició del guardó, es va celebrar a la sala Tàpies del rectorat de la URV, en un acte presidit pel vicerector de la universitat, el Dr. Francesc Medina, el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ), el Dr. Josep Bonet i el director tècnic de Messer Ibèrica, Rubén Folgado.

El Premi Work Experience Messer – ETSEQ neix en 2015 sobre la base d’un conveni signat entre Messer Ibèrica i la URV amb l’objectiu d’impulsar els estudis d’enginyeria química alhora que reconèixer i fomentar el talent en aquest camp. A tal fi, Messer finança amb aquest premi la matrícula del màster de l’estudiant premiat, així com supervisa el seu projecte que consistirà en l’optimització de processos en la producció d’hidrogen i li ofereix la possibilitat de realitzar les seves pràctiques en les plantes de la companyia situades al parc químic de Tarragona. El premiat Azeem Tariq, natural de Pakistan agraeix a Messer que li brindi aquesta gran oportunitat per a adquirir coneixements pràctics en el sector.

Tant Josep Bonet com Francesc Medina coincideixen que l’estreta col·laboració entre la universitat i les empreses són de gran valor per a la formació dels estudiants. Les empreses s’impliquen en aquesta formació i, com a futurs ocupadors, marquen el camí. En aquest sentit agraeixen l’estreta col·laboració de Messer amb la universitat, iniciada en 2013, i l’esforç de la companyia a promoure aquest premi.

Bonet subratlla que el premiat és un dels primers estudiants procedents de fora del territori espanyol que cursa el Màster d’enginyeria química en la ETSEQ. La URV s’està convertint en un referent en aquest camp a nivell mundial. Els estudis de màster en enginyeria química, que es realitzen en anglès, atreuen cada vegada més estudiants estrangers.

Rubén Folgado qualifica les pràctiques que ofereix l’empresa com un càsting que permet transformar el talent per a obtenir rendiment i bons resultats tant per a l’empresa com per als estudiants. Messer, que es troba actualment en un procés d’expansió, tant en els mercats d’Àsia com d’Amèrica, ofereix oportunitats a joves professionals tant de l’àmbit local com global.