.

.

TOTS 21

Vila-seca ha reviscut aquest matí fred i ventós les grans sensacions de les curses de cavalls de Sant Antoni, professionalitzades i amb genets i cavalls de nivell de Champions League. Un total de 22 cavalls pura sang anglesos han competit en un Cós de Sant Antoni al parc de la Torre d’en Dolça, on s’han repartit 30.000 euros en premis, i que ha reunit una gernació, prop de 10.000 espectadors.

Un moment de la matinal de curses de cavalls celebrada a Vila-seca. Foto: Tots21
Un moment de la matinal de curses de cavalls celebrada a Vila-seca. Foto: Tots21
Diego Sarabia s’ha fet amb la victòria a la segona cursa. Foto: Tots21

En la primera cursa de 1.700 metres de distància, Premi Torre d’en Dolça, el guanyador ha estat el cavall Karibbean Dream, de la quadra Samalassa i muntat pel genet Clement Cadel. La segona cursa, Gran Premi Ajuntament de Vila-seca, amb una distancia de 2.500 metres, el guanyador ha estat el cavall Mazeltof, de la quadra Rio Cubas i muntat per Diego Sarabia. Per últim, la cursa Premi Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, de 1.700 metres, ha estat guanyada pel cavall So Historm, també de la quadra Rio Cubas i muntat pel mateix genet Diego Sarabia.

Imatge del podi de la primera cursa. Foto: Tots21

En una gran jornada festiva on prop de 10.000 persones han pogut gaudir d’un gran ambient esportiu i familiar vinculat al món dels cavalls, els professionals, les autoritats, els propietaris i els afeccionats en general que han assistit a les curses, han volgut destacar l’excel·lent organització i l’èxit un any més de les úniques curses de cavalls que se celebren a Catalunya.

Riades de gent procedien de Vila-seca, dirigint-se a peu a la Torre d’en Dolça, distant un quilòmetre del nucli de Vila-seca, mentre es formaven cues de cotxes per accedir als diversos espais d’aparcament. A l’interior del circuit, les tradicionals apostes provocaven també llargues cues davant la guixeta: per només un euro es podia apostar al guanyador.

Cal recordar que novament les tradicionals curses del Cós de Sant Antoni de Vila-seca han estat emeses en directe per TAC 12 TV i també per bona part de les televisions locals de Catalunya mitjançant la Xarxa de Televisions Locals.

L’alcalde, Pere Segura, ha destacat a Tots21 que “han tornat les curses i l’afició als cavalls”. Segura ha subratllat “la professionalitat que acompanya aquestes curses, d’alt nivell, comparable a les que se celebren en altres grans circuits, com els francesos. A més, es tracta d’un dels anys en què han participat més cavalls”. Segura ha continuat recordant “la gran afluència de públic que tenim malgrat el fred que fa, la gent s’ha llençat al carrer, també durant els actes de la Festa Major de Sant Antoni, per tal de consumir cultura”.

Clement Cadel, pesant-se un cop acabada la cursa. Foto: Tots21

J. Garcia