.

.

TOTS 21

Imatge de la intervenció policial duta a terme ahir a la ‘rave’ il·legal de Llinars del Vallès. Foto: 324

La festa il·legal de Llinar del Vallès ha acabat amb un balanç de 5 investigats per un presumpte delicte de desobediència, 215 persones identificades i la detenció dels dos organitzadors de la festa il·legal, un jove tarragoní de 22 anys i una noia holandesa de 29 anys. Propietaris dels equips de so, aquest dilluns és previst que passin a disposició del jutjat de guàrdia de Granollers. Se’ls acusa d’un delicte de resistència i desobediència a agents de l’autoritat, després que no van posar punt i final a la festa.

Així ho ha explicat aquest dissabte el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que també ha apuntat que durant el desallotjament s’han efectuat 61 proves d’alcoholèmia, totes elles amb resultat negatiu, i una anàlisi drogotest amb un resultat positiu. En el mateix dispositiu s’han comissat els equips de música dels dos escenaris que hi havia a la nau. A més, Interior portarà la ‘rave’ a la Fiscalia per saber si els assistents haurien comès un delicte contra la salut pública.

El primer avís, rebut dijous a les 22.00 hores

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha explicat que van rebre el primer avís al voltant de les 22 hores del passat dijous 31 de desembre i que s’ha donat l’operatiu per finalitzat a dos quarts de cinc de la tarda d’aquest dissabte. En aquest han intervingut 10 equips de la Brigada Mòbil, 9 equips d’ARRO, 10 patrulles de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Granollers, Trànsit, efectius d’Investigació, de Mediació i Comunicació, entre d’altres. També hi havia efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

En total s’han pogut identificar i sancionar un total de 215 persones – les que s’han trobat a l’interior de la nau – tot i que el mateix Trapero ha explicat que assumeixen que alguns dels assistents haurien abandonat el lloc prèviament. Així doncs, creuen que haurien participat en la ‘rave’ unes 300 persones.

Procedència dels participants

Pel que fa a la procedència dels participants, molts d’ells provenien de fora de Catalunya. Tal com ha explicat el major, del total d’identificats, un centenar eren espanyols, 35 francesos, 10 italians, 10 andorrans, a més de persones procedents d’Àustria, Holanda o Luxemburg.

Preguntats per les multes, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha recordat durant la compareixença amb Trapero que aquestes poden anar dels 3.000 euros, fins als 600.000 en el cas dels organitzadors. També ha afegit que és competència de Salut interposar-les. Durant el transcurs del dispositiu s’ha determinat que no calia practicar proves covid als participants de la festa perquè no hi havia constància de cap positiu.

Finalment, pel que fa a la mediació, s’ha explicat que es va intentar parlar amb els assistents fins a tres vegades en diferents dies. El major ha apuntat que cap de les persones va mostrar una actitud de “facilitar” res.

Eli Don