.

.

TOTS 21

Músics del conservatori de la diputació de Tarragona. Foto: Cedida

Músics del conservatori de la diputació de Tarragona. Foto: Cedida

L’espectacle Will Sanders Brass Ensemble & Música Brasilera encetarà demà la 15ena edició del Festival Internacional de Música, impulsat per l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. Es tracta d’un muntatge creat especialment per a l’ocasió, liderat pel trompista holandès Will Sanders i format per una quinzena de músics, que han assajat aquest matí al centre d’educació musical de la Diputació a Tarragona. La cita és divendres a les 22 hores a la Plaça de la Pagesia.

Fins al 5 de juliol el Festival Internacional de Música aplega a la ciutat prestigiosos intèrprets i alumnes de diverses procedències per participar en aquest certamen pioner, l’únic a Catalunya impulsat per un centre d’educació musical que combina els vessants pedagògic i cultural.

En aquest sentit, un total de 9 concerts i 10 cursos conformen l’àmplia i variada programació que el Festival posa a l’abast de la ciutadania. L’objectiu de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona és contribuir a l’oferta cultural del nostre territori, apropant la música a tots els públics, inclosos el familiar i l’infantil. S’espera que els concerts, que se celebraran a l’Auditori Diputació, assoleixin la xifra de 2.000 espectadors, similar a la d’edicions anteriors. El certamen, però, va néixer ara fa catorze anys amb la voluntat de continuar oferint, després del curs, un ensenyament musical d’alt nivell, tant als alumnes propis com a estudiants d’arreu. Enguany s’hi han inscrit més d’un centenar de joves.

Un any més, la Diputació referma el seu compromís amb la música i la cultura, contribuint, a través del seu suport econòmic i logístic a fer del Festival Internacional de Música un referent a dins i fora del nostre territori. De fet, el certamen s’ha fet un lloc als circuits musicals internacionals. Enguany serà una altra vegada el punt de trobada de prestigiosos músics internacionals, com l’italià Corrado Bolsi (violí), el suís Cristoforo Pestalozzi (violoncel), l’holandès Will Sanders (trompa), el mexicà Gerardo Arriaga (guitarra), la israeliana Rivka Golani (viola), que ha participat en totes les edicions de la FIMT, i el prestigiós Quartet Casals, entre molts altres.