TOTS 21

Quatre blocs estan ocupats en aquesta urbanització. Foto: Tarragona 21

Quatre blocs estan ocupats en aquesta urbanització. Foto: Tarragona 21

Des de desembre del 2013 diverses famílies d’ètnia gitana ocupen 40 habitatges de l’ urbanització ‘La Patada’ a Constantí. El degoteig de persones va anar en augment fins a dia d’avui. En total sumen unes 220 persones vivint entre quatre blocs de la urbanització.

Des de Servihabitat, el seu mediador Joan Pla, explica que han començat les converses però que cal aclarir el nombre de famílies afectades. Pla deixa entreveure que encara està lluny l’acord entre el col·lectiu i la Caixa.

El portaveu del col·lectiu, Miguel Gavarre, denúncia que els espais verds o dels garatges estan deixats i alerta que “hi ha un elevat risc d’incendi” perquè ni tan sols hi ha extintors a les escales de veïns.

Segons Gavarre, l’entitat els hi hauria ofert un lloguer per 400 euros. “Una quantitat inassumible” tenint en compte que “algunes famílies no tenen cap ingrés” i la gran majoria tenen al seu càrrec nens”.

“L’objectiu és poder habilitar les habitatges de lloguer social que el col·lectiu pugui fer-ne front, uns 100 euros mensuals” explica Gavarre.

“Algunes de les famílies cobren ajuts socials i tots els nens estan escolaritzats a Constantí” explica Gavarre. Tot i així, el col·lectiu es troba amb el problema d’accés als subministraments bàsics.

“L’Ajuntament de Constantí ha col·laborat molt per solucionar la situació” diu el portaveu d’aquestes famílies. “S’ha millorat la neteja a la zona” diu.

Durant les properes setmanes l’alcalde, el delegat de govern i el secretari de seguretat es reuniran per establir les línies estratègiques de com abordar aquesta situació.

B.U.