.

.

TOTS 21

El col·loqui 'Dones, feminisme i esport'. Foto: Cedida

El col·loqui ‘Dones, feminisme i esport’. Foto: Cedida

L’escenari del Teatre Auditori del Morell es va omplir, aquest dijous, de gom a gom, per escoltar tres esportistes de primer nivell com són Laia Palau, Bito Fuster i Marta Gens. L’acte, titulat “Dones, feminisme i esport” i impulsat des de la regidoria d’Igualtat del consistori morellenc amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, va aplegar al voltant d’un centenar de persones que no es van voler perdre les reflexions de tres personalitats rellevants en el món de l’esport català. 

“Va ser un plaer poder gaudir de tres veus de dona amb un gran pes dins de l’esport d’elit, que van compartir les seves experiències i van parlar sobre què implica ser dona en aquest context”, exposa la regidora de l’àrea, Rosa M. Sánchez, “amb les dificultats i renúncies que comporta, però també amb èxits i reconeixements”. 

Val a dir que les convidades són dones de renom dins del seu àmbit. La barcelonina Laia Palau és una llegenda del bàsquet; Bito Fuster, tarragonina, és exgimnasta rítmica, i va ser també jugadora de la selecció espanyola femenina de rugbi; i la morellenca Marta Gens és considerada com una de les millors jugadores de la història del voleibol. 

Diferències entre l’esport masculí i el femení, l’exigència física i mental que comporta l’esport d’elit, les seves experiències olímpiques, la gestió de la frustració i de l’èxit, les seves respectives retirades de la competició, la maternitat, els referents o els valors de l’esport van ser només algunes de les qüestions que van repassar durant més d’una hora i mitja de conversa, al final de la qual el públic també va poder intervenir per fer-los arribar les seves pròpies preguntes. 

La conversa es podrà recuperar ben aviat al canal de YouTube de l’Ajuntament del Morell. 

Converses sobre feminisme
La iniciativa continua la línia encetada a finals del 2021 amb la conversa sobre empoderament, feminisme i igualtat entre Bel Olid i Sílvia Bel, i que ha tingut continuïtat amb altres activitats similars, com la que van centrar Andrea Ros i Fanny Ulldemolins entorn del feminisme i les cures, o la xerrada sobre lideratge femení de Patrycia Centeno.