TOTS 21

Façana de l’església de Constantí. Foto: Tarragona21

L’antic rector de Constantí Pere Llagostera va abusar de nens durant dècades. En una entrevista a ‘El Periódico’, una de les víctimes, Joan Maria Ramon, ha explicat els atacs sexuals que van patir els escolans en excursions al Pirineu. Del cas també se n’ha fet ressò Tarragonadigital.

Uns fets confirmats al mateix diari per altres afectats, entre els quals hi ha el bateria de ‘Els Pets’, Joan Reig, que ha revelat que la cançó ‘Corvus’ és autobiogràfica: ell també va patir abusos per part del mateix mossèn. Llagostera, que va morir el gener del 2017, havia estat en contacte amb nens de la població durant més de tres dècades. Segons assegura Ramon, el mossèn va abusar d'»una desena de menors» des de finals dels seixanta fins a finals dels vuitanta.

El rector Pere Llagostera

L’Arquebisbat lamenta el sofriment dels menors

L’Arquebisbat de Tarragona ha reaccionat aquesta nit de diumenge emetent una nota de premsa en la que afirma que «està compromès plenament en garantir la protecció dels menors tal i com el papa Francesc ens demana en aquesta matèria». L’Arquebisbat «lamentem profundament el sofriment que hagin patit les víctimes i ens posem a la seva disposició per escoltar-los», tot iq ue assegura que «en relació a les acusacions contra el difunt Mn. Pere Llagostera, en aquest Arquebisbat no hi consta que hi hagi hagut mai cap denúncia ni indici contra ell».

Redacció – ACN