.

Imatge de la platja de la Roca Plana, a l’indret del Bosc de la Marquesa. Foto: Facebook de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense

La Reial Societat Arqueològica Tarraconense es fa ressò de la publicació a la revista especialitzada ‘Auriga’ de l’article signat per Jordi López Vilar, membre de l’ICAC i Director del Butlletí de l’entitat, i Anna Gutiérrez Garcia (Université de Bordeaux-Montaigne) sobre l’embarcador que es troba a la platja de la Roca Plana, a l’indret del Bosc de la Marquesa. I a partir de les conclusions del treball obren la porta a un debat sobre el patrimoni a Tarragona.

Segons es pot llegir al facebook de la societat arqueològica, la interpretació dels dos redactors de l’article és “que la roca plana que dóna nom a la platja forma part d’un embarcador de pedres i materials procedents de la pedrera del Mèdol. Per tot això -afegeixen des de l’entitat-, considerem amb quasi total seguretat que som davant del punt on els romans embarcaven la pedra del Mèdol amb destí cap a Tarragona. Estaríem parlant, doncs, del primer moll pròpiament industrial d’època”.

La conclusió a la qual arriben els responsables de l’Arqueològica dóna peu a debat. “Fora bo -afirmen- que l’indret fos senyalitzat adequadament per a informació dels que ho visitin, a banda que s’hauria d’incloure entre els monuments catalogats com a Patrimoni de la Humanitat que conformen els altres monuments de Tàrraco”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */