.

L'alcalde, amb altres regidors, sortint del consistori, amb l'estelada de fons. Foto: Anna Muñoz

L’Ajuntament de Torredembarra s’ha convertit aquest divendres, almenys simbòlicament, en un municipi independentista. Malgrat que l’alcaldia l’assumeix el PSC, la minoria en la qual es troba ha provocat que la resta de formacions (CDC, ABG, ERC, GIT i la regidora no adscrita, Montserrat Gassull) votessin per penjar l’estelada. A les 11:45 hores, l’espectacular i clàssica façana de l’Ajuntamernt ja lluïa l’estelada més revolucionària, groga i vermella. Ha estat l’alcalde Enric Grangel qui l’ha penjada en col·laboració amb Rosa Maria Guasch, la regidora adjunta de Convergència i Unió, i Lluís Suñé, el regidor a la oposició del partit Alternativa Baix Gaià, que va presentar la moció per disposar la insíngia al consistori.

Suñé, ABG, mostra la seva satisfacció amb l'estelada penjada

La moció, aprobada en la sessió plenaria del passat 25 de setemebre, va ser presentada per Alternativa Baix Gaià i va ser aprovada pels vots a favor de CDC, ABG, ERC, GiT i el de la regidora no adscrita Montserrat Gasull. El PP va votar en contra mentre què PSC i Unió es van abstenir. És per això que avui s’ha pogut penjar l’estelada a la façana de l’Ajuntament. Així ho afirmava Grangel, el qual ha cdit a la premsa que “es va presentar una proposta, es va aprovar per majoria, i per tant s’ha d’acomplir malgrat que jo no sigui d’aquest ideari”. Ha deixat de banda els ideals i ha posat per sobre la democràcia, afirmant que “abans de ser socialista, sóc demòcrata i si s’ha decidit així, s’ha d’acomplir i no hi ha més volta de fulla”.

Suñé, ABG, i Grangel, PSC, davant de l'Ajuntament de Torredembarra

Guasch, representant de Convergència i Unió, i votant a favor de la moció, s’ha mostrat molt contenta per haver penjat la bandera, fet simbòlic per mostrar la seva disposició a votar en la consulta del proper 9 de novembre: “espero que aconseguim totes les fites que el poble català està demanant amb manifestacions i accions com aquesta; que sigui el que el poble català decideixi.” Des del partit de l’oposició, Lluís Suñé d’Alternativa Baix Gaià, s’han mostrat molt satisfets amb l’acció d’avui: “Estem en un moment complicat en el qual l’estat espanyol tan sols planteja conflictes jurídics quan el conflicte és realment polícit i social”. Segons Suñé, aquest acte simbòlic servirà per fer una crida a l’Estat Espanyol i que “cedeixi al diàleg per permetre al poble de Catalunya decidir amb plena llibertat el seu futur”.

Penjant l'Estelada a la façana de l'Ajuntament de Torredembarra

L’estelada penja des d’un dels finestrals centrals de la sala de plens que dóna a la façana. D’aquesta manera, s’evita que pengi de cap pal oficial del consistori. El compromís de la moció és que l’estelada sigui visible fins el 9 de novembre, data en què s’ha fixat la consulta sobre la independència de Catalunya; consulta fins a dia d’avui suspesa pel Tribunal Constitucional.

L'Estelada romandrà a la façana de l'Ajuntament fins el 9N

Anna Muñoz