.

.

TOTS 21

Imatges de la jornada de Vigília d’ahir, que formen part de la Galeria de Fotos publicada en aquest enllaç. Foto: Tots21

Agenda del darrer dia de la Festa Major de Reus, que é com a principal puntd’atenció la Professó Solemne:

7.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades tronades, a càrrec de membres i tabalers del Ball de Diables.

7.30 h, des de DIVERSOS BARRIS DE LA CIUTAT, tradicionals matinades, a càrrec dels grups de grallers de la ciutat, que es dirigiran cap als carrers del nucli antic. 8.00 h, matinades galejades del Ball de Pere Joan Barceló.

8.00 h, pel NUCLI ANTIC, matinades amb la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

8.00 h, a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla. Enguany, després de la revetlla i per encarar el dia de Sant Pere amb força, podreu anar a esmorzar als següents establiments, entre d’altres: 3de9, Bar Americà, Bar Cafeteria Els Pagesos, Bar Bon Mar, Mesón del Roser, Casa Coder i Restaurant 158. 9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, 29 avisos pirotècnics per despertar Reus.

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i des de l’AJUNTAMENT sortida dels gegants per recórrer els carrers i les places de la ciutat.

De 9.30 a 14.00 h, la PRIORAL DE SANT PERE restarà oberta per a la veneració, devoció i pregària del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte

 A les 10.00 i a les 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.

10.20 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

11.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, TRONADA i actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat. Prèviament a l’actuació de lluïment del seguici, es podrà gaudir del Bou enflocat i els seus tabalers, una antiga tradició de Reus i de diversos punts d’Europa que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes amb motiu d’una festa assenyalada. Col·labora: Flors Cort.

13.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, quan finalitzi el seguici, exhibició castellera a càrrec dels Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana volen fer, un any més, la seva millor actuació en solitari i portaran a plaça el tradicional pilar al balcó. L’ajuda de tota la ciutat serà benvinguda per fer realitat els castells de la colla.

17.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa i anada a l’Ofici de les autoritats municipals en corporació, acompanyades dels grups festius de la ciutat.

De 18.00 a 24.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets.

18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, solemne missa concelebrada, presidida pel prior Mn. Joan Anton Cedó, assistit pels preveres de l’Arxiprestat, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc, la coral l’Encís i l’orgue de la prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la prioral, l’Àliga farà el seu ball solemne curt. 18.45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del seguici dels grups festius de la ciutat.

19.30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESSÓ SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere sota tàlem, vicaris, rectors, prior i arquebisbe, els Ministrers de la Ciutat, la Bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el Toc General de Festa i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera TRONADA de la Festa Major. A continuació, la imatge de Sant Pere es dirigirà cap a la prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada aèria. Un cop la imatge torni a l’urna de l’altar major de la prioral, es procedirà a guardar-la amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres, fins a l’any vinent. En acabar, tornada festiva a la PLAÇA DEL MERCADAL. Últimes ballades, encesa de la Víbria i el Drac i carretillada de Sant Pere a càrrec del Ball de Diables, que posarà punt final a la festa de Sant Pere d’enguany.

23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert amb Plombiers i Fundación Tony Manero.

Redacció